Още една смърт от COVID-19 у нас. Нови 10 случая

Тази сутрин в интензивното отделение на болницата в Кюстендил е починал 57-годишен мъж, при който по-рано е доказан COVID-19, съобщиха от МЗ.

По информация на лечебното заведение мъжът и съпругата му наскоро са се завърнали от Германия. Той е страдал от лекостепенна хипертония, а в лечебното заведение е диагностициран и с двустранна пневмония. В кюстендилската болница с двустранна пневмония и доказан COVID-19 е хоспитализирана и съпругата, която в момента е в стабилно състояние.

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е девет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 20.

Новите лабораторно доказани случаи са 10, като 8 от тях са в София, а 2 в Благоевград. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.

207 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 18 от тях са в интензивни структури.

Към 1 април регистрираните случаи на COVID-19 у нас са при 241 мъже и 181 жени.

Регистрираните случаи по административни области са в Благоевград – 13; Бургас – 20; Варна – 20; Велико Търново – 2; Габрово – 2; Добрич – 8; Кърджали – 7; Кюстендил – 6; Ловеч – 1; Монтана – 17; Пазарджик – 7; Перник – 6; Плевен – 9; Пловдив – 26; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 5; Смолян – 7; София – 254; Стара Загора – 3; Хасково – 2; Шумен – 4.

Непроменен остава общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители – 20 души.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Аз
  Аз
  6 0
  17:29, 1 апр 2020
  За Хасково не мн ясно... Уж има ама кои са къде са колко положителни проби имат.... Никой не знае
 • 2
  Га
  Ганев
  2 -1
  17:43, 1 апр 2020
  През ноември 2009г министерство на здравеопазването обяви национална грипна епидемия, тъй като в страната са достигнати съответните епидемични стойности. От обявения грипен вирус A /H1N1/ са болни двама на всеки 100 души. През 2009г./по данни на НСИ/ населението на България е 7 563 710 души, което означава, че заболелите от грипа са 151 274, или 2% от населението. Не са обявявани данни за смъртност, в резултат на грипа. За посочената година броят на умиранията / данни НСИ/ е 108 068. Предходната 2008г., когато не е имало грипна епидемия, са починали 110 523 души, т.е. с 2455 повече.
  Единадесет години по-късно със Заповед № РД-01-114 от 05.03.2020г. на министъра на здравеопазването, считано от 06.03.2020г. до 11.03.2020г. беше обявена поредна грипна епидемия. В заповедта не са изнесени данни за броя заболели от грипа, налагащ обявяване на епидемията.
  Ден 27-ти от обявяването на грипната епидемия. За изминалите 26 дни в България са починали около 7800 души, т.к. според НСИ на ден умират около 300 души. Това прави по около 12 души на час, или по един на всеки пет минути. Хората умират по най-различни причини. НСИ има статистика за причините за смъртта на починалите 108 526 души през 2018г. Най-много, 70 546 или 65% от общия брой са починали от болести на органите на кръвообращението. Броят на починалите от новообразувания е 17 462, съответно 16% от общия брой От болести на дихателната система са починали 4866 души, което прави малко над 4% от общия брой. Броят на починалите от инфекциозни и паразитни болести е 599 или около 0.5 % от починалите. В посочената статистика на НСИ няма данни за починалите от т.нар. свински грип, тип А/H1N1/, нито за починалите от т.нар. грип „Канзас” /H3Х2/, който вече е идвал у нас предишни години.
  Към 11.38 часа на 01.04.2020г. населението на България е 6 913 187 души/данни на Департамент по икономическите и социалните въпроси към ООН/ От обявяването на грипната епидемия, считано от 06.03.2020г. няма данни за вида на грипа и заболелите от него, така както е сторено през 2009г.
  Броят на заразените с Ковид-19, обявени от ЩАБА 412 души, прави около 0.006 % от цялото население. От своя страна, осемте починали от коронавируса съставляват 0.000117% от населението, или едва 0.11% от починалите за последните 26 дни. Това означава, че няма данни за увеличение на дневната смъртност. Спорно е дали въобще има епидемия, т.к. броят на заразените е под 0.1% от населението. Същото е валидно и за извънредното положение.Такава статистика не е изнасяна от ЩАБА, пък и никой от журналистите до сега не е задал, или не иска да зададе подобни въпроси на генерала.
  • Ха
   хаха
   4 -1
   18:53, 1 апр 2020
   Ах, не така. Коронавирусът не е грип, само симптомите са грипоподобни. Ние не сме в епидемия, а в извънредно положение в подготовка пандемията да ни достигне. Още сме в началото. Смъртността от болест се изчислява като процент от общия брой на заболелите, не от населението. Ние сме на етап да не сме установили броя на заразените, за това се иска тестване. В Китай скочиха с над 15 хиляди за ден, когато смениха методиката на тестване в средата на февруари. Всеки от тези 15 хил. е заразявал още хора без да знае и т.н. Що се отнася до НСИ, нека те да си правят обработката на данните. И накрая - никой не казва, че ще измрем, само че ако се разболеем всичките няма да могат да ни лекуват едновременно и наистина жертвите ще са повече.
 • 3
  Ог
  Оги
  2 -2
  20:26, 1 апр 2020
  Този американски финансов вирус могат да го излекуват само руските ракети , както най-вероятно и ще стане накрая!

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини