БСК започва експресно анкетно проучване сред българските предприятия ще се възползват ли от мярката "60/40"

Българската стопанска камара /БСК/ започва експресно анкетно проучване сред българските предприятия, целящо да установи доколко Постановлението на Министерския съвет 55 от 20 март е приложимо, каква част от фирмите са склонни да се възползват от предоставената възможност и какви допълнителни мерки по отношение на персонала планират като противодействие на кризата. Това съобщи на интернет страницата си работодателската организация.

Вчера Министерският съвет прие Постановление за изплащане на компенсации за запазване на заетостта в засегнатите от извънредното положение предприятия.

Предвижда се работодателите, които са спрели напълно или частично работа, или са в режим на намалено работно време, и вследствие на кризата са с над 20 на сто спад в оборота ( март 2019 г. спрямо март 2020 г.), да могат да кандидатстват за държавна субсидия в размер на 60 на сто от брутното трудово възнаграждение на заетите. Останалите 40 на сто, както и 100 процента от осигурителните вноски са за сметка на работодателя, който има ангажимент да запази заетостта на субсидираните работници за периода на субсидията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини