Полицията в Непал лови нарушители на карантината с куки

Полицията в Непал е арестувала повече от 1400 нарушители на карантината с куки, които нарича "многофункционални устройства за
задържане", съобщи ДПА.

Те са не само лесни за употреба, но и безопасни, както за полицая, така и за нарушителите" - каза Паван Кумар Бхатари от полицията. Той е обучил вече 140 души да ги използват.

"Може да се наложи да тичаме след нарушителя, ако се опита да избяга, но измъкване няма, веднъж хване ли го куката" - добави той.

Полицията в Катманду ежедневно изпраща три или четири патрулни екипа с такова оборудване. Гледката на полицаи с куки, тичащи зад хора, напоследък е обичайна. Някои от заловените се освобождават веднага след предупреждение, но други стигат до полицейското управление.

"Обикновено ги освобождаваме след няколко часа, след като им обясним, че правителството е въвело мерки за ограничаване на движението и за ползата от социалната изолация в условията на Ковид-19" - каза говорителят на полицията Умеш Радж Джоши. Той добави, че това устройство дава възможност на полицаите да са на безопасно разстояние.

Хиляди медицински работници и полицаи изпълняват задълженията си бе защитни средства заради техния недостиг.
Куките са използвани от полицията и преди, например за вадене на мъртъвци от вода. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини