Мъжът от Подвис: Не съм нарушавал карантина, шести ден не съм излизал от дома си!

    Международният шофьор смята, че злонамерен сигнал на съселяни е пратил полиция при него, 10 минути след паркирането на площада в селото

    Не съм нарушавал карантина, не съм извършил престъпление, нарушават се човешките ми права и се нанасят щети на психиката ми!“ Това заяви пред СмолянБГвести 43-годишният Здравко Беделев от смолянското село Подвис, който категорично опроверга твърдения и публикации, че е нарушил карантина и се разхождал из селото.

    СмолянБГвести публикува информация на 30 март, получена от пресцентъра на ОДМВР, в която се съобщава за лицето З.Б., срещу което на 27 март е започнато бързо производство за нарушена карантина. https://www.smolyan.bgvesti.net/news/490005/43-godishen-mazh-ot-podvis-e-poredniyat-narushil-karantinata

    Мъжът, който сега е международен шофьор, а преди десетина години е бил и кмет на селото, категорично отрече подобни твърдения и го доказва с документи. Пред репортер на СмолянБГвести Беделев изложи факти, обясни реалната ситуация и допълни, че се чувства огорчен от твърденията и коментарите по негов адрес.

    На 25 март 2020г той влиза през КПП Видин, попълва декларацията, която се изисква от къде идва и къде отива, която след това е подадена към РЗИ -Видин. Пътувал от Лондон с товар за Ловеч, но заради 35 часов престой на границата между Румъния и България, се налага да остане на паркинг във Видин за почивка. От там на 26 март тръгва за Ловеч, където доставя товара, а на 27 март в 07.30ч тръгва от Пловдив за да се прибере в дома си село Подвис и да използва полагаща му се по закон почивка от един месец, след три месечно пътуване и приключване на товаро -разтоварителни дейности.

    „В 10.00ч минах през КПП-то на изхода на Смолян, провериха ме полицаите, всичко беше наред и тръгнах към Подвис. Паркирах на площада към 10.15ч, за да оставя камиона и да си разтоваря багажа. Малко след това дойдоха полицаи и ми казаха, че имат сигнал за нарушаване на карантина.“, разказа Беделев и е категоричен, че пътя и преминаването му през различни точки е документирано и в ДАИ. 

    Акт от полицията не е правен, Беделев успява да обясни на униформените служители, че се касае за недоразумение и неверен сигнал, като доказва пътя си както и факта, че току -що е пристигнал в селото и не е нарушил нищо.

    „Полицаите ми се извиниха, аз шести ден съм в домашна карантина на друг етаж от къщата си, малкият идва и ми оставя кафето на стълбите, не мога да го прегърна, а три месеца не съм го виждал, а се изписа за мен какво ли не. Огорчен съм и от нещата, които се изписаха във фейсбук срещу мен, дори убиец ме наричат. Аз не съм направил нищо нередно и държа, да се изчисти името ми!“, каза още пред СмолянБГвести 43-годишният шофьор, който от 2 години си вади хляба по пътищата на Европа, а преди това в България.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини