Инж.Хасан Азис: Заради коронавируса без наеми за общински обекти и терени

По инициатива на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис на заседанието на ОбС-Кърджали, което ще се проведе днес 31 март 2020г. ще бъде предложена за гласуване допълнителна точка в дневния ред във връзка с обявеното извънредно положение.Предложението на администрацията е да се  освободят от заплащане на наеми  наематели на общински обекти и общински терени за времето от 13 март 2020г. до отмяна на извънредното положение.

Предлага се  да се освободят от заплащане на  наем наемателите на общински имоти, за които има забрана да функционират:

- терени за разполагане на маси за консумация на открито

- кафе сладкарници, заведения за бързо обслужване и др.

- спортни обекти /Спортен комплекс ,,Арпезос“- спортни зали и други обекти, стадион „Арена Арда”, стадион „Горубсо” и други обекти, в които се осъществява спортна дейност/

- павилиони в Археологически комплекс ,,Перперикон“

Предлага се също да се освободят от заплащане на  наем  наемателите на лекарски кабинети и кабинети по дентална медицина.

Търговците, ползващи общински терени за поставяне на преместваеми съоръжения, които не извършват дейност също да бъдат освободени от плащане на такса, гласи още предложението.

.

Това са само част от икономическите мерки на община Кърджали в помощ на лицата, които нямат възможност да осъществяват своята дейност

във връзка с обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, във връзка със Заповед №279/15.03.2020 г. и Заповед №290 от 17.03.2020 г. на Кмета на Община Кърджали.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини