Доц. Мангъров: От маските няма особен ефект - все едно с решетка да се пазиш от мухи

Хиляди пъти беше казано, че тези маски нямат особен ефект, освен психологически. Те създават измамно чувство, че човек е защитен, а това не е така. Но щом е издадена заповед, тя трябва да се спазва. Все едно да сложиш метална решетка на прозорец и да си мислиш, че тя пази от мухи.

Това заяви пред bTV доц. Атанас Мангъров във връзка с издадената днес заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която носенето на маски става задължително.

Доц. Мангъров обясни, че маската е само едно сито, а вирусите не могат да бъдат спрени.

Бързите тестове

"Нямам никакъв търговски интерес към т. нар. бързи тестове. Декларирам го официално", категоричен е той по повод думите на ген. Мутафчийски, че няма да позволи на "търгаши да подведат държавата да похарчи милиони в нечии интереси".

Мангъров заяви, че никога не се е занимавал с диагностична дейност.

„За да контролираме един епидемиологически процес, ние трябва да го изследваме. Ние трябва да сме наясно какво се случва. Когато не направим изследване, ние ще откриваме вторични и третични случаи – хора, които са заразени от хора, които не сме открили. Сега изолирам всички вкупом, което не е добре“, отбеляза той.

Без паника

Доц. Мангъров призова хората да се успокоят, защото 80% от населението ще прекара заразата, без да разбере:

"В Китай всяка година от всевъзможни различни неща умират около 10 млн. и 500 хиляди души, от коронавирус загинаха 3000 души"

Шансът да се случи нещо лошо, дори и в най-напредналата възраст, е съпоставим с този, ако те хване един обикновен грип, категоричен е той.

"Трябва да се спазват всички наредби на щаба, защото ще ни накажат иначе", отбеляза все пак доц. Мангъров. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Da
    das
    3 -17
    19:35, 30 мар 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Аз
      Аз
      5 -3
      20:23, 30 мар 2020
      Да ти го турим на тебе магарешки...
    • Аз
      Аз
      2 -3
      20:24, 30 мар 2020
      Ей шубе колко лесно се манипулирате
    • До
      до das
      7 -2
      20:25, 30 мар 2020
      Das ти си глупак! Безмозъчно същество. Заради такива отрепки като теб сме били пет века под робство. Ти да не си на Боко мастията за плътски удоволствия?
  • 2
    Ха
    Хасково събудете се!
    9 -2
    21:25, 30 мар 2020
    Днес, сутринта, по български телевизионен канал, вървеше интервю с настоящия кмет на гр.Хасково. Няма да обсъждам физиономията на човека – с тази физиономия си е роден, нито диалекта му – на много места, местният изказ с нищо не можеш да промениш, но този човек в прав текст заяви: Ако има хора по улиците те ще бъдат ПРЕМАХНАТИ!!! Алооооу, за какво се готвите бе? Като ви събере бащицата, така ли ви говори за останалите българи, че като не вървим по гайдата ви, или дори да сме някакви административни нарушители, ДИРЕКТНО ЩЕ НИ ПРЕМАХВАТЕ???
  • 3
    Да
    Дамян
    3 0
    21:27, 30 мар 2020
    Бравос.Да спазваме наредбите,защото иначе ще ни накажат.Затова ли го създадоха този МЕС , за да е контра на щаба?Типично по нашенски.
  • 4
    Ан
    Ангел
    5 -2
    21:27, 30 мар 2020
    Надпреварването по глупост върви с пълна сила.
    Може да гадаем каква ще е следващата „мярка“ – линчуване, обесване на кран като в Иран, гилотина или разстрел, но последно сигурно ще им се стори скъпо
  • 5
    Чо
    Човек
    2 0
    23:49, 30 мар 2020
    Змията е жива и страшно съска и хапе ,всичко тя гледа и решава през своето студено тяло и зли очи, защото са хора със змийска кръв и нрав, но напрежението и негодуванието е в пределната си точка, и мира и спокойствие няма да има, до като не и се смачка главата !
  • 6
    20
    202
    2 0
    10:51, 31 мар 2020
    Този доцент е абсолютен глупак!
Последни новини