Партия Възраждане обвини властта в репресии, след като прокуратура призова Костадин Костадинов

От партия Възраждане разпространиха съобщение, в което обвиняват властта в репресии срещу организацията и лидерите й. 

Днес в 14.30 ч., в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) е призован д-р Костадин Костадинов. Той е принуден от управляващите, в условия на карантина, да премине цялата страна, за да се яви поради спешната нужда на властта, да му повдигне обвинения. Вероятната причина е изказано мнение по политически въпроси в ТВ Евроком. Водещият и редакторът на предаването също са призовани и разпитани, като политическата атака е и срещу телевизията, която е независима българска медия, пишат от Възраждане. 

От партията припомнят, че "в събота ГДБОП призова на разпит инж. Николай Дренчев – организационен секретар на Възраждане, заради статус във фейсбук. Властта е поискала да предаде хората, които са се осмелили да споделят с него личния си опит със здравната система в България. Причината е, тези обикновени граждани да бъдат подведени под отговорност.
Инж. Николай Дренчев категорично отказва на властта да предаде тези хора, за да се саморазправят управляващите с тях, уточняват още от партията.

Зад д-р Костадин Костадинов и инж. Николай Дренчев стоят хора, обединения и организации, за които властимащите дори не подозират. С политически репресии, хора с възрожденски дух не могат да бъдат сплашени. Напротив, готови сме да платим цената, за да извоюваме по-добър живот за всички ни. Днес не ни е страх, твърдят от Възраждане. 

Източник: offnews

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    Дамян
    2 -2
    21:22, 30 мар 2020
    Ами защо най-накрая не обявят кои организации, обединения и хора стоят зад тях.А пък Евроком изобщо не е независима медия.Ох, колко е завииииисима.
Последни новини