Акценти по National Geographic Channel през април

Джейн Гудол: Надеждата (1 еп. x 120 мин.)
22 април 2020 г., сряда @ 21:00 ч. (Ден на Земята)
Премиера през април

Филмът продължава историята от 2017 г. Д-р Джейн Гудол пристига на конференция през 1986 г. като учен, но след като разбира за заплахата от изчезване, пред която са изправени шимпанзетата, си тръгва оттам като активист.

Този документален филм започва с внезапната промяна в живота на Джейн и проследява отдадената ѝ работа в следващите три десетилетия. Тя осъзнава, че трябва да предприеме мерки в защита на шимпанзетата и другите обитатели дивата природа, да осигури по-добро съществуване за тези животни, държани в плен и да вдъхнови младото поколение да продължи каузата ѝ. В момент, в който проблемите с околната среда изглеждат нерешими, Джейн си поставя за цел да покаже, че решения има и те са навсякъде около нас. Камерите на National Geographic проследяват Джейн, която пътува 300 дни в годината, за да се срещне с всеки – от учениците в Занзибар до корпорациите от Силиконовата долина и Принц Хари, използвайки мъдростта, сърцето и хумора си. Нейната цел е да разпространи своята надежда и да покаже, че всеки от нас може да бъде катализатор на промяната.

С наближаването на 60-годишнината от нейното първо посещение в царството на шимпанзетата в Гомбе, Джейн прекарва малко време със семейството си в Танзания и се завръща в своя див рай, за да си припомни всички положени усилия в името на това да се осигури едно устойчиво бъдеще за Земята.

Морски вълци - сезон 9 (15 еп. x 60 мин.)
6 април 2020 г., понеделник @ 21:00 ч.
Премиера през април

Трима нови капитани пристигат в Глостър с една-единствена цел – да победят местните рибари – но това може да се окаже трудна задача, заради опита на морски вълци от района.

Петкратният шампион капитан Дейв Караро от FV-Tuna.com усеща напрежението, докато се приближава към нова титла, а в това време капитаните от Глостър и техните екипи се изправят срещу него за победа. В този забързан и напрегнат сезон борбата ще се реши с един последен риболов, в който ще видим смайващия завършек на състезанието.

 

Завръщане при Титаник (1 еп. x 60 мин.)
14 април 2020 г., вторник @ 22:00 ч.
Премиера през април

Завръщане при „Титаник“ документира първите управлявани гмуркания до кораба от 15 години насам. Екип от учени използва специално оборудвана подводница, за да заснеме първите 4К кадри на „Титаник“ и да анализира степента на разрушение. Благодарение на новите технологии, екипът успява да пресъздаде най-точния модел на останките до този момент, за да хвърли нова светлина върху историята на прочутия „Титаник“. Учените успяват да открият нова неизследвана част от кораба, а по-късно и да поставят платформа на океанското дъно, за да предвидят бъдещето на кораба.

Един ден на Марс (1 еп. x 120 мин.)
11 април 2020 г., събота @ 22:00 ч.
Премиера през април

 

Това е едно епично пътешествие до истинския Марс такъв, какъвто не сте го виждали досега. Документалният филм ще покаже автентични кадри и снимки от орбитални и наземни апарати, за да пресъздаде един точен поглед към червената планета и да разкрие нейните тайни. За едно пълно завъртане на планетата Марс, от здрач до зори, ще станете свидетели на гигантски вулкани, древни езера, извънземни ледени светове и останки от катастрофи на космически апарати. Присъединете се в човешкия стремеж към планетата Марс, в търсенето на живот и усилията на хората да създадат условия за живот на повърхността на червената планета.

Без закони – сезон 2 (10 еп. x 60 мин.)
23 април 2020 г., четвъртък @ 23:00 ч.
Премиера през април

Опасният климат в Югоизточна Аляска представлява сериозно предизвикателство за жителите на градчето Порт Протекшън, които живеят на ръба на обществото. Гари се опитва да бъде добър баща, докато в същото време набавя необходимите за семейството провизии. Кърли пък преминава през труден период след трагична загуба, а Мери се изправя срещу страха си от оцеляване в екстремни условия. Сам се бори да запази начина си на живот. Скуиб се старае да облагороди имота си, а Стюърт, от друга страна, се бори със стари травми, докато се изправя срещу природните стихии.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини