Пролетни картини от Китай

Изображение 1 от 8

  Всичко се покрива с цветове

  Парковете и живописните хълмове край китайските градове са покрити с цветове. Хората могат да си отдъхнат след тревожните месеци изолация заради заразата.

  След падането на забраните за пътуване, туристи се стичат през уикенда да се порадват на цъфналите божури на живописното място на Каижифенг в окръг Дяндзян на община Чунцин, югозападен Китай.

  Метрото в Ухан заработи

   Шест линии на метрото в Ухан възобновиха експлоатация от събота - още един знак, че животът постепенно се връща към нормалния си ритъм в най-силно засегнатия град. Пътниците са длъжни да сканират QR кода за регистрация с реално име и да предприемат проверки на температурата, преди да вземат метрото. Всеки влак има член на екипажа за безопасност на влака, който да помага за ориентирането и обслужването на пътниците. (Синхуа / Шен Бохан)

  Първият товарен влак за Европа потегли от Ухан

  Товарният влак Китай-Европа, превозващ 50 контейнера със стоки, напусна терминала в Ухан в събота, който се очаква да пристигне в Дуйсбург на Германия 15 дни по-късно. Това е първият товарен влак Китай-Европа, който напуска Ухан след дългата изолация и това е началото на възстановената му редовната експлоатация. 

  Чистачът

  35-годишният Ван Пен работи в компанията за екологично инженерство Wuhan Hanshi, където отговаря за изхвърлянето и изгарянето на медицински отпадъци. Защитата срещу инфекция е основното предизвикателство пред Ван и неговите колеги по време на 12-часовите им смени, за да се справят с нарастващото натоварване по време на избухването на COVID-19.

  "Харесва ми това, което правя", казва Ван, "не само печеля пари за семейството си, но и давам принос за обществото."

  Ван не е бил вкъщи повече от 2 месеца. Най-релаксиращите моменти за него са, когато разговаря със семейството си чрез видео чат.

  "Ще се прибера вкъщи, веднага след като победя болестта", каза Уанг на сина си. (Синхуа / Фей Маохуа)

  Помнете мисията си

  Цветна композиция с лозунга "Помнете мисията си" краси жп гара в Пекин. Хората са с маски, макар ситуацията в Китай да се нормализира и смъртността спадна. Повечето от малкото нови случаи идват от чужбина. Бавно се премахват ограниченията за вътрешните пътувания в страната.

  Медиците се завръщат у дома като герои

  Самолет с медици, мобилизирани в подкрепа на поразената от вируса провинция Хубей, получава посрещане с водни оръдия, когато каца на летище Чангбайшан в североизточната провинция Джилин в  Китай.

  Третата партида екипи за медицинска помощ от Джилин, която се състои от 404 членове, се завърна от Хубей, след като епидемията в тежко засегнатата провинция бе потушена.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 03.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
  03 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  03 юни 2020
  Последни новини