Кметът на Перник обмисля да съди екоминистъра

Кметът на Перник Станислав Владимиров обмисля да даде под съд министъра на екологията Емил Димитров, съобщи той днес пред Би Ти Ви. Според него Ревизоро, както е известен министърът, демонстрира притеснително непознаване на отговорностите на институциите.

"Ако продължава с нелепите си внушения по мой адрес, можем да се видим в съда. От него имаше персонални нападки по мой адрес. Посети Перник, за да пуска нелепи шеги. Говори неистини по мой адрес, и за институциите", обобщи Владимиров.

Той обяви, че в началото на следващата седмица се очаква да тръгне водата за Перник по новия водопровод и градът да мине само на нощен режим. "Водопроводът е на финалната права. Имаше лека авария, което нормално е при тест. Предстои неговата дезинфекция", уточни кметът на Перник. Още за тестовете на тръбите четете тук.

През тази седмица водата в града се пуска от 12 до 22 часа, а днес и утре тя ще тръгне още в 10 часа.

В средата на миналата седмица екоминистърът разкритикува кмета на Перник, че от медийни изяви не е свършил част от работата си по издаването на необходимата документация за пускането на вода към града, която идва от София. Изказването му дойде няколко дни преди 15 март, за когато беше обявено, че ще се тества цялото ново трасе от Мало Бучино до главната разпределителна шахта между кварталите "Изток" и "Тева" на Перник.

Димитров обясни, че към тогавашния момент местната власт в Перник се бави с издаването на разрешително за пускане на водата от София. Подобно разрешително вече си били изкарали столичният кмет и шефът на "Софийска вода", но не и Владимиров. Екоминистърът каза още, че вече имало събрана вода, която да се подаде към Перник, но уточни, че няма да я пусне към града, защото все още не са подменени компрометираните тръби по водопреносната мрежа.

"Собственик на ВиК е кметът на града. Като си оправят дупките, като си закърпят инсталациите, като си усвоят 30-те млн., които сме им дали по Нова година, като им тръгне водопровода от София, тогава и водата трябва да им стигне", каза екоминистърът.

Новият тръбопровод от Мало Бучино до Перник в крайна сметка тръгна, но още в първия ден от 48-часовите тестове с пускане на водата в движение по трасето се появи авария. От кадри, разпространени от очевидци в социалните мрежи, се видя, как гейзер от вода се издигна близо до магистрала "Люлин" в района на Мало Бучино.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини