Премиерът: Магазини, допуснали струпване на хора се затварят!

„Магазини, в които е допуснато струпване на хора на касите или в самите магазини, ще се затварят веднага! Тези, които не създават необходимия ред, ще бъдат затваряни принудително!”. За това предупреди  министър-председателят Бойко Борисов в изявление след извънредното заседание  на Министерски съвет, свързано със ситуацията около развитието на коронавируса у нас, въведената вчера извънредна ситуация и заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, с която се затварят част обектите за услуги и забавления.

Премиерът уточни, че започват проверки на МВР и РЗИ по места за спазването на заповедта. Според нея може да работи кухнята на ресторантите, но само ако се осигурява храна на разнос.

Въвеждат се и нови мерки във връзка с извънредното положение, посочи премиерът. Удължава се с 6 м.срокът за издаването  на изтичащите лични документи. До края на май е удължено и времето за удостоверяването на газовите уредби на автомобилите. В този срок се удължават и изтичащите ТЕЛК решения. „Истински се надявам, че до тогава, това, което се случва с коронавируса по света, ще бъде овладяно”, посочи Борисов. Сред новите мерки е и увеличението на срока на валидност на протоколите за скъпите лекарства, който ще  до 12 месеца вече.

„Всичко това цели да няма струпване на хора в близост”, отбеляза премиерът. Той отправи и препоръки към кметовете да следят внимателно пазарите и ако вземат решение за тяхното затваряне, да направят така, че да осигурят на хората, които традиционно пазаруват от тях, съответен ред за закупуването на хранителни продукти.

Борисов съобщи, че заради много въпроси, възникнали във връзка със заповедта на министър Ананиев, от 17 ч.днес гражданите ще могат да получават разяснения от експерти на тел.112.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    По мелодията на кючека Буболечка
    • Фи
      Философа
      10 -5
      16:59, 14 мар 2020
      Ако съблечеш един човек от Морала му кво остава ?
      ...
      Банкянска Маймуна
    • Ху
      Хулиган
      3 0
      07:25, 15 мар 2020
      Диктатурата започва!
  • 2
    Ни
    николай
    10 -5
    17:28, 14 мар 2020
    Затворете големите магазини Хсково
    • Еи
      Еии
      6 -7
      17:49, 14 мар 2020
      Всички не хранителни магазини незабавно да се затворят в Хасково пълно е с всякаква сган от всякъде Гърци например щъкат по наще магазини пълно е с тях това е положението. Трябва много голям контрол
  • 3
    За да не се струпват хора в магазина, ще се струпват пред него. Одобрявам тая интелигентна мярка
  • 4
    когато говорим за "струпване на хора" се определя лимит, допустим брой, на открито и закрито, а не се оставя на въобръжението на институциите, да тълкуват фриволно тази норма, гусин премиер. неграмотността генерира корупция, ес олуйз!
    • Дд
      ддае
      12 -3
      18:33, 14 мар 2020
      Премиер идиот крупни мерки
  • 5
    Ш
    Ш
    11 -3
    19:13, 14 мар 2020
    Този така наречен премиер е продажник хора всичко е в ваши ръце извънредно положение в нашата страна НЯМА!!!!
  • 6
    Аз
    Аз
    7 -1
    23:49, 14 мар 2020
    А в тото пункответе защо се струпват? И защо работят? Хранят ли някого?
  • 7
    Ба
    Бай Хой(Кой)
    1 0
    12:08, 15 мар 2020
    Да е.. и ..зеле..да е...
Последни новини