Палят олимпийския огън без публика заради новия вирус

Церемонията по запалване на олимпийския огън за тазгодишните Летни олимпийски игри в Токио ще се проведе без публика поради епидемията от коронавирус, обявиха от Гръцкия олимпийски комитет, цитиран от БГНЕС.

Комитетът обяви, че само 100 акредитирани гости от Международния олимпийски комитет и Организационния комитет на Токио 2020 ще имат право да посетят събитието в четвъртък в Олимп, където се провеждаха Древните игри. Репетацията по облекла в сряда също ще бъде без достъп за фенове.

"Призоваваме кметовете на градовете, през които ще премине олимпийския огън, да спазват инструкциите на Министерството на здравеопазването и Националната организация за публично здраве", сподели комитетът в свое изявление.

Огънят за Токио 2020 трябва да бъде запален по план на традиционната церемония и след обиколка на Гърция, да бъде предаден на организаторите на Токио на друга церемония на 19 март на стадион "Панатенаик" в Атина. Щафетното предаване на огъня в Гърция ще обиколи 37 града и 15 археологически сгради, покривайки 3 500 км и ще бъде носен от 600 бегачи.

В неделя гръцкото правителство обяви, че всички професионални спортни събития за следващите две седмици ще се играят без публика поради епидемията от коронавирус, като здравното министерство на страната обяви, че има регистрирани 73 случая на заразени с новия вирус.

Първият двубой от осминафиналната фаза на Лига Европа между Олимпиакос и Уулвърхемптън на стадион "Карайскаки" в Пирея този четвъртък също ще се проведе при закрити врати.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини