Четката за зъби и още предмети от бита, които не бива да оставяте в банята си

Банята е нашето интимно място за усамотение и чистота. Колкото и малка да е, тя не трябва да се превръща в сметище за неща с изтекъл срок на годност като лекарства, средства за грижа за кожата или други негодни за употреба хигиенни средства. Целта е да се поддържа пространството като чисто и здравословно помещение в къщата, което излъчва спокойствие, а не хаос. Ако имате някой от следните предмети в банята си, помислете за разчистване този уикенд, съветват австралийски експерти в Bed Threads.

1. Вашият телефон
На първо място, електронните устройства в банята никога не са най-добрата идея. Дори телефонът ви да е водоустойчив, не си струва да рискувате. Освен това създаването на навик да поддържате вашата баня като без технологични зони е хубав начин да се отдадете на топла вана и рутинна грижа за кожата си, без да се разсейвате от известията и какво правят всички социалните мрежи.

2. Лекарства
Може да изглежда логично място за лекарствата и витамините, но всъщност ще бъде по-добре да ги преместите в кухненските чекмеджета. Когато на опаковката се казва да съхранявате на хладно и сухо място, определено не се отнася до вашата влажна баня с колебания на температурата. Винаги четете етикетите, когато става въпрос за медикаменти и не забравяйте да следвате инструкциите, за да гарантирате тяхната ефективност.

3. Кърпи
Нека си признаем - кърпите за баня не са най-приятните от ежедневните предмети на бита. Дори ако имате естествена вентилация плюс вентилатор, често се оказва, че подсушавате тялото си с влажна кърпа със мирис на застояло. Ако имате открита зона, където да ги окачите, ще откриете, че кърпите ви ще изсъхнат по-бързо и ще запазят свеж аромат. 

4. Самобръсначки
Сигурно се е случвало да установите, че на самобръсначката, която сте оставили в чекмеджето в банята, върхът е ръждясал точно когато ви потрябва? Подобно на повечето неща в този списък, тя не се справя добре във влажна и топла среда, което скъсява драстично живота и. Ще издържи по-дълго някъде на хладно и сухо.

5. Бижута
Влагата кара някои метали, използвани за направата на бижута, да потъмняват с течение на времето и може да се наложи по-често почистване поради високите температури във вашата баня. Най-доброто място за любимите ви бижута в кутия в спалнята ви.

6. Книги и списания
Някои хора обичат да държат подръка книги и списания под ръка за онези случаи, когато дългата баня, чаша вино и добро четиво са точното нещо. Ако искате да поддържате страниците в добра форма за следващото им отваряне, преместете четивата на рафт в коридора.

7. Четка за зъби
Имаше много спорове за това колко далеч от тоалетната е безопасно да се държи четка за зъби, а отговорът е - извадете я напълно от банята! Определено е удобно четката ви да е някъде там, но бактериите, отделени от тоалетната, съчетани с топлина и влага, са в идеална ситуация за размножаване. Отделете още тридесет секунди, за да извадите четката за зъби от хладно и сухо място.

8. Домашната роба
Практически не е по-различна от хавлиена кърпа. И подобно на кърпите е податлива на онзи неприятен застоял аромат и ужасяваща влажност от висенето в банята твърде дълго. Оставете я в гардероба си, така че да е приятно и свежо всеки път, когато се вмъкнете в нея.

9. Парфюми и одеколони
Вашите любими аромати с времето ще променят миризмата си заради колебанията в светлината и температурата. Така че, вместо да държите шишенцата на рафт в банята, поставете и върху върху скрина до бижутата си или в гардероба си в спалнята.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини