Бойко Борисов: Не 50, а 500 милиона повече са парите за здравеопазване в новия бюджет

Изображение 1 от 2

    „Отнасяме се с уважение към исканията на всеки“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в отговор на въпрос за протестните действия на медицински сестри в София през последното денонощие.

    „Познавам ги тези сестри, идвали са и исканията им са изпълнени - не 50, а 500 милиона повече са парите за здравеопазване в новия бюджет. Разделихме се с добро и останах малко учуден от това, което е станало“, коментира премиерът Борисов.

    Министър-председателят добави, че има два отговора за протеста на медицинските сестри в зависимост от ситуацията. „Ако говорех, като президента Румен Радев, щях да кажа - тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, но аз не говоря така. Никога не правя такива заключения, а точно обратното“, каза пред медиите Борисов.

    „НСО правилно са постъпили. Буквата на закона е друга. Начинът, по който трябва да се действа в една правова държава, е друг. Но, това са български сестри, български майки и съпруги, какво толкова се е случило от това, че са преспали там?! Да ги дърпат, да ги бутат, да ги извличат насила не е красиво и джентълменско. Но не е и красиво - тези, които злоупотребяват с тях, те са виновни“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов. Попитан от журналисти дали случилото се има политически привкус, Борисов отговори: „Е, как да няма?! Нали всичките са учредители на политически партии, движения и то се вижда кой отива при тях. За мен това не е правилно“. Премиерът Борисов напомни, че в една правова държава, в парламентарна република, има избори, а в България те предстоят след година.

    По повод реакцията на служителите от НСО към протеста на медицинските сестри, премиерът Борисов каза: „По-добре е така - че не се опитват със сила. Чест им прави и аз няма да ги атакувам“.

    Министър-председателят Бойко Борисов инспектира изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Търговище и Шумен. Очаква се строителството в този район между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ да е завършено другото лято.

    „Като лунен пейзаж е станало, но след месец и половина като минем, това няма да се вижда. Кой каквото иска да прави, ние си гледаме работата, десетилетия после ще го ползват българите“, отбеляза премиерът по време на огледа.

    „Времето е идеално за строителство. Колко мостове има - един сред друг, един след друг, а на места вече канавки се слагат“, добави Бойко Борисов, с когото на инспекцията бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

    „Строителите като ни видят се радват, това са заплати, работа“, посочи министър-председателят и акцентира също върху напредъка на други важни за страната инфраструктурни обекта като автомагистрала „Европа“, обходния път на Поморие, Околовръстния път на София в района на „Младост“, пътят Ботевград-Мездра и др.

    „Когато се трудиш, и настроението е по-хубаво. Ще е много красиво - овошки, магистрала, красота... Цялото трасе минаваме, разкошна работа“, изтъкна премиерът Борисов. Той подчерта, че новите пътища на България се строят с модерни машини, а археолозите полагат много усилия за запазване и излагане на откритите по време на строителните дейности артефакти.

     haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бл
      БЛС
      5 -1
      19:28, 6 мар 2020
      Докторята защитават статуквото, за да продължат да крадат.
    • 2
      Ощ
      Още малко
      2 0
      22:25, 6 мар 2020
      Аз дадох 500 милиона , за всяко нещо все ти даваш, да не ги даваш от джоба си бе говедо , то бива бива наглост а ма то вече на нищо не прилича.
    • 3
      Гл
      Глупостта
      2 0
      07:56, 7 мар 2020
      Глупостта няма граници. Когато премиер изпълнява инспекторски функции пиши цялата тази работа за фалшива. За да се вземат лични облаги и това е направено в управлението на герб. Сулю и пулю са включене в тази дейност.Има или няма необходимата правоспособност са се захванали да инспектират.Има си хора към обекта с консултантска правоспособност.Това са излишни пари дадени на вятъра. Нито са специалисти да засичат количеството и качеството на извършената работа. Нито качеството на вложените материали. Пожарникар инспектира пътни строителни обекти.Или пък географ като Нанков или Караниколов. Има си главен инжинер на обекта които си гледат проектите и си знаят работата. Гледах строителството на водопровода за Перник. Големи тръби, провеждащи големи количества вода, което ще създаде напор при експлоатацията при коленете не са изляти бетонни буфери и след време там ще се прояви проблем. Тръбата ще вибрира. Сигурно ще я зарият и след време ще търсят авария. Загуба на големи количества вода. Но иначе да се тупаме по гърдите и вземем парите аша ни няма. Бойко, Бойко..... какво строителство извършихме, още крадете от него.
    • 4
      Уч
      Учуден
      0 0
      21:51, 7 мар 2020
      Няма за чудене, така е текло, така ще изтичат -5 , 500 милиона, 5 милиарда......
    Последни новини