Задава се "Артемис Фоул" (трейлър)

"Артемис Фоул" на Disney е по едноименната поредица от 8 романа (2001 - 2012 г.) на ирландския детски писател Оуин Колфър.

Фантастичната приказка за вечната борба между доброто и злото и пагубната сила на алчността. Младият ирландски гангстер, 12-годишният престъпен гений Артемис Фоул II (Фърдиа Шоу), е наследник на дълга потомствена линия от престъпници. Той се оказва в коварна битка за издръжливост с могъща, скрита дълбоко под земята раса феи, която може би стои зад изчезването на баща му (Колин Фарел).

Артемис отвлича капитан Бодлива Зеленика (Лара Макдонъл) - елф от разузнавателния отдел "Гноморазузнаване" на полицията на Нисшите елементи в подземния фейски град Убежище, за да получи откуп под формата на злато. С него той ще финансира издирването баща си. Но командващият офицер на пленничката му от Гноморазузнаването - началник Кореноплод (Джуди Денч) няма да се спре пред нищо, за да си я върне и да осуети плановете на Артемис...

Сред партньорите на Фоул в света на хората са Бътлър (Нонсо Анози), негов семеен бодигард и племенницата му Джулиет (Тамара Смарт), както и майка му Angeline (Миранда Рейзън). Сред фантастичните обитатели на Убежище пък е и Сламчо Челюстокопач (Джош Гад) - джудже клептоман, което се опитва да спаси Бодлива Зеленика.

Снимките са осъществени във Великобритания, Виетнам и Тайван от март 2018 г.

"Артемис Фоул" ще излезе по кината на 5 юни 2020, а тук можете да видите втория му трейлър, който се появи току-що.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини