Апаш от Кърджали,крадец на алкохол бе заловен в акция, след обмяна на опит в ареста

Мъж от групата, извършила серия от кражби на марков алкохол от търговски обекти, отново е задържан вчера в РУ-Кърджали. 32-годишният жител на областния град откраднал от три търговски обекта 4 бутилки марков алкохол и парфюми на стойност около 300 лв. Общо за групата, специализирана в този вид кражби, сметката за откраднатите стоки е около 1000 лв. Образувани са досъдебни производства по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

Криминалисти от РУ-Джебел разкрили извършител на кражба на пари от автоработилница в града след подаден сигнал вчера. От връхна дреха в обекта изчезнали 150 лв. След проверка и издирвателни действия полицаи установили извършителя на кражбата – 61-годишен местен жител. Парите са иззети с протокол. Проверката по случая продължава група „Криминална полиция“ в управлението.   

 32-годишна, непълнолетен и малолетен подготвили за кражба чувал с отпадъчно желязо от обект, но били засечени от полицейски автопатрул на РУ-Момчилград, преди да изнесат товара. Жената и 15-годишно момче са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление, а на 13-годишен е оказана полицейска закрила за срок до 48 часа. По случая работят група „Охранителна полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая.

Жалба за неправомерно използване на чужд платежен инструмент –банкова карта, е подадена в РУ-Джебел. В период от 5 дни били изтеглени около 2000 лв. без знанието и съгласието на титуляра по сметката. Група „Криминална полиция“ издирва извършителя на деянието

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини