Италия: 54 хил. в 11 общини са под карантина заради коронавирус

Изображение 1 от 3

    На 22 февруари правителството в Италия обяви нов закон с указ, който да ограничи огнището, включително карантиране на над 50 000 души от 11 различни общини в Северна Италия

    Нарушаването на кантината е наказуемо от закона, като варира от глоба от 206 евро до 3 месеца затвор.  Италианските военни и правоохранителни агенции бяха инструктирани да осигурят и приложат карантината.

    Училищата бяха затворени в десет общини в Ломбардия, по една във Венето и Емилия Романя. Всички публични събития бяха отменени, а търговските дейности бяха спрени или им беше позволено да се продължат само до 18:00.

    Регионалните влакови услуги до най-засегнатите райони бяха спрени - влаковете не спираха на гарите Кодоньо, Малео и Касалпустерленго.

    Хората със симптоми са посъветвани да се обадят на спешния номер 112, вместо да отидат директно в болници, за да ограничат разпространението на болестта. Министерството на здравеопазването предостави уебсайт и директна линия 1500, където хората могат да получат най-новата актуализация и информация за ситуацията на коронавирусната епидемия в Италия, както и да докладват за съмнения за случаи на коронавирус.

    Университетите в Ломбардия, Венето, Пиемонт и Емилия-Романя прекратиха всички дейности от 23 февруари до 1 март. 

    На 23 февруари четири футболни мача от Серия А, Интер-Сампдория, Аталанта-Сасуоло, Елада Верона-Каляри и Торино-Парма, бяха отменени поради избухването на коронавируса.

    Властите във Венето отмениха последните два дни от Венецианския карнавал. Ла Скала, Дуомо ди Милано и Театър Пиколо в Милано, както и Базиликата Сан Марко във Венето бяха затворени до по-нататъшно уведомление.

    Модното ревю на Джорджо Армани, което беше насрочено в неделя, последния ден от Седмицата на модата в Милано 2020, продължи, без да присъстват медии или купувачи, вместо това то бе предавано на живо онлайн.

    В допълнение към телефонните номера за спешни телефонни номера 112 и 118 бяха добавени нови специални номера за различните региони - Ломбардия 800894545, Кампаня 800909699, Венето 800462340 и Емилия-Романя 0523317979.

    Ocean Viking, спасителен кораб, опериран от MSF и SOS Mediteranee, който превозваше почти 300 пътници, беше поставен под карантина за 14 дни в Pozzallo, Сицилия.

    Trenitalia и Italo, основните оператори на високоскоростен железопътен влак в Италия, наредиха инсталирането на ръчни дезинфекциращи дозатори за всички влакове, както и разпределението на маски, ръкавици за еднократна употреба и дезинфектанти на всички бордови служители.

    Австрия спря всички влакове до и от Италия за няколко часа поради съмнения за случаи на Covid-19.

    Румъния въведе карантина за италиански граждани, пристигащи в Румъния от Ломбардия и Венето.

    На 24 февруари 500 допълнителни полицейски служители бяха назначени да патрулират карантинните райони в Лоди и Венето. Управителят на Базиликата Вито Барди въведе задължителна 14-дневна карантина за хора, пристигащи от райони в Северна Италия, засегнати от огнището на коронавирус.

    Министерството на здравеопазването обяви, че е ангажирало 31 лаборатории в Италия за извършване на анализа при съмнения за случаи на коронавирус.

    Полетът на Alitalia от Рим до Мавриций беше блокиран на международното летище Sir Seewoosagur Ramgoolam от местните власти, които наложиха карантина или репатриране за 300 пътници от Италия. 

    Основни компании като IBM, Enel, Luxottica, PwC и Vodafone ппозволяват на служителите да работят от вкъщи. Generali Tower има инсталирани термични скенери за измерване на температурата на посетителите и служителите.

    Междуградски автобус, управляван от Flixbus от Милано до Лион, беше поставен под карантина на гарата Лион-Перраче, за да могат пътниците да преминат здравни проверки.

    Министър Роберто Сперанса назначи Уолтър Рикарди, член на изпълнителния комитет на Световната здравна организация и бивш президент на Италианския национален институт по здравеопазване, за специален съветник за отношенията между Италия и международните здравни организации.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини