Осъдиха 37-годишен мъж на 3 г. и 6 месеца затвор за грабеж и изнасилване на 61-годишна кърджалийка

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъден В.Д., на 37 г., за това, че на 18.01.2017 г., в гр. Кърджали, чрез прилагане на сила и чрез заплаха, се съвкупил с 61-годишна жена – престъпление по чл.152  ал. 1, т. 2 Наказателния кодекс,

и за това, че на 18.01.2017 г., в гр. Кърджали, чрез заплаха е отнел сумата от 50 лева от  същата пострадала жена – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Съдът в гр. Кърджали е наложил на В.Д. наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, като присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение.

Установено е, че на 18 януари 2017 г., в гр. Кърджали, пострадалата 61-годишна жена се движела по мост на река Арда в посока към центъра на града. Тя чула стъпки зад себе си, но не се обърнала. В края на моста, подсъдимият В.Д. я хванал за врата и изблъскал зад бетонов парапет, където я съборил на земята.Там заплашил жената и я изнасилил, след което й се заканил с думите:„Дай парите, сега ще те наръгам“. Пострадалата му предала 50 лева, които носела в себе си, след което В.Д. избягал в посока към жилищни блокове. Близки на жената подали сигнал на тел. 112, като по-късно извършителят е бил установен и задържан от служители на ОД на МВР – Кърджали.

Това съобщиха от Пресцентърът на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини