Голямото спускане на ски, с носии и знамена, ще се състои отново на 3 март в Пампорово

За четвърта поредна година за националния празник 3 март, в Пампорово ще се състои спускане със ски в национални носии. Събитието вече е популярно далеч извън пределите на региона и е известно като масово ски шествие в народни носии.

Още със старта, инициативата зарази не само родопчани, но и стотици гости и туристи в курорта. Сега вече в курорта пристигат гости от цялата страна, именно заради събитието, организирано със съдействието на „Пампорово“АД.

В деня на шествието от 10:30 до 11:20ч. качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички, които искат да участват в шественото спускане от връх Снежанка, а по пистите, облечени в народни носии, „летят“ от невръстни деца до ветерани в ските.


Шественото спускане с Голямото знаме ще започне в 11:30 часа на 3 март от кулата „Снежанка“ и ще премине по писта №6. Финалът ще бъде на ски плац „Студенец“, където всички присъстващи на празника се събират, за да почетат празника с националния химн, който звучи точно в 12:00 часа, а след това започва веселие, хора и забава.
„Тази година сме приготвили изненада в програмата. Разбира се, ще извием и традиционните големи хора със ски и сноуборд обувки.“, обявиха организаторите на Инициативата Голямото ски спускане.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини