За ден: Две пешеходки блъснати от автомобили в Асеновград, шофьор задържан дрогиран зад волана

34-годишен водач от Асеновград при извършвана маневра на заден ход с автомобил Мерцедес е ударил 83-годишна жена. Сигналът е подаден в РУ - Асеноград в 14:30 ч. на 17 февруари. Пострадалата е прегледана в болница в Пловдив, където, след констатирана контузия на главата, е оставена за наблюдение в болничното заведение. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества, взети от виновния водач, са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343А ал 1Б във връзка с чл 342 ал 1 от НК.

Същия ден в 19:15 ч. е получено съобщение за още едно пострадало от ПТП лице. В хода на проверка е установено, че на кръговото на бул. "България" и улица "Васил Левски" водач на Хонда Сивик е отнел предимство на пресичащата 67-годишна жена. Пострадалата е отведена за преглед в болница, където след извършен преглед е освободена за домашно лечение без сериозни наранявания. Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Междувременно в Районното управление е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б ал. 3 от НК срещу 27-годишен асеновградчанин. Той е задържан в хода на извършена проверка на улица "Цар Иван Асен", като водач на Рено Меган. Направеният по надлежния ред тест е отчел употреба на амфетамин.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини