Традиционният конкурс за превод от английски в Месеца на Америка приключи, гости идват за награждаването

Традиционният конкурс за превод от английски на български език за ученици от 10, 11 и 12 клас,който се провежда в рамките на Месеца на Америка в Кърджали, приключи. Журито с председател Анжела Родел, изпълнителен директор на Комисия „Фулбрайт-България“ и членове преводачите Алеко Дянков и Милена Попова ще пристигне, за да връчи на победителите награди, осигурени от посолството на САЩ. Награждаването на победителите в конкурса ще се състои на 26 февруари 2020 г. от 18 часа в Дома на културата. Тогава ще бъде открита документална изложба за 30-годишната дейност на дружество “Приятели на САЩ“ и ще бъде представена книга „Америка и Кърджали“ за историята на българо-американските отношения в Кърджалийски регион след 1989 година с автор Валентина Иванова. В събитието ще участват и гости от посолството на САЩ и Комисия „Фулбрайт“.

Лекция за новите заплахи в интернет и за компютърната сигурност ще представи Комисар Явор Колев, национален координатор по киберсигурност и началник на отдел „Киберпрестъпност“ към Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ – МВР и Главен инспектор Светлин Лазаров – началник на сектор „Дигитални анализи и открити източници“ в отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП“ – МВР. Срещата ще се проведе на 20 февруари 2020 г. от 14 часа в Бизнесинкубатора.

Ученици от клубовете по журналистика в кърджалийските училища и от школите в Общински детски комплекс ще имат възможност да участват в директна връзка със студиото на предаването „120 минути“ на БТВ с водещ Светослав Иванов. Срещата ще се състои в Общински детски комплекс на 21 февруари 2020 г. от 15,20 часа.

Това съобщиха от Дружество “Приятели на САЩ“.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини