Парламентът затвори частните лотарии, забраната може да влезе в сила още във вторник

Парламентът гласува окончателно забраната за частни лотарии, като прие на второ четене предложените от Валери Симеонов и ГЕРБ поправки в Закона за хазарта. Лиценз за лотарии оттук нататък ще може да има само държавата. Изключения се допускат за томболи, бинго, кено или техните разновидности.

Точката бе предложена за дневния ред днес от Валери Симеонов (Обединени патриоти) и влезе скоропостижно в пленарната зала само часове след като мина на второ четене и във водещата парламентарна комисия - по бюджет и финанси.

Промените влизат в сила от публикуването им в Държавен вестник, което може да стане още във вторник, 11 февруари.

Така управляващите слагат край на продажбите на билети на най-голямата игра с талони - "Национална лотария", както и на по-малката "Лотария България".

Забранява се разпространението на билети, фишове и талони за участие в лотарийни игри в обекти или вериги от обекти извън специализирани и обозначени за целта пунктове. Забранява се и изплащането на печалби от лотарийни игри извън специализирани обекти и извън банки.

Издадените фишове, талони или други удостоверителни знаци, които не са продадени до влизането в сила на законa, се унищожават до 31 декември 2020 г. Държавата не поема гаранции за изплащане на печалби от тях. В поправките бе записано, че печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на промените, се изплащат съгласно утвърдените игрални условия и правила за съответната игра. Вчера председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) коментира, че това са отношения от частно-правен характер. Т.е. потребителите сами да си търсят парите от досегашните оператори на лотариите.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ба
  Бат Христо То
  45 -3
  11:06, 7 фев 2020
  Браво, най после парламента да свърши нещо полезно. Сега лавките ще фалират и пенсионерите ще се видят с повече пари ?
  • Фф
   Ффф
   33 -5
   11:38, 7 фев 2020
   Направо си е вдигане на пенсиите. Оплакват се че взимат 270-300 лева, а купуват няколко билетчета по 3 лв. Вместо хляб и мляко.
  • 13 -13
   14:39, 7 фев 2020
   Излиза, че пенсионерите са толкова слабоумни, че е необходимо парламентът да им казва как да харчат парите си.
 • 2
  Хр
  Христофорос
  15 -1
  11:24, 7 фев 2020
  Дебелото да почерпи.
 • 3
  Дг
  Дгд
  32 -4
  11:24, 7 фев 2020
  Подкрепям!
  Хазарта е болест! Най- големия бич върху портфейла на българина!
  • Д.
   Д.
   12 -1
   18:42, 7 фев 2020
   Т.е. българина е болен.
 • 4
  На
  Над закона
  19 -3
  12:32, 7 фев 2020
  Просто интереса към игрите, и печалбите за пеевски паднаха... и сега се измъква чист като сняг.... А на спечелилите от лотарията печалби за цял живот, честито
  ................................
  На банките и на лотариите не вярвайте..
  Поздрави от ЦВ и ДП
  • Да
   Да
   25 0
   12:34, 7 фев 2020
   Поредната пирамида в която се наляха милиарди и се срина в подходящ за няКой момент...
   Честито на печалившите
 • 5
  Ба
  Банкерка
  32 -1
  15:20, 7 фев 2020
  Сега подпукайте ФИРМИТЕ за БЪРЗИ КРЕДИТИ !!! Те са с по-големи печалби и от хазартните фирми.Слагат си огромни лихви и държат и заложните къщи с подставени лица. Прокурорите да проверят едни и същи лица с фирми за бързи кредити имат участие в заложни къщи.Да се забранят тези фирми.
  • Дг
   Дград
   16 -1
   17:15, 7 фев 2020
   Само бързи кредити ли? Знаеш ли колко хора в Димитровград вземат лични карти срещу залог? Телефонни техници, хранителни магазини...Все от такива дето висят по залите....Какви прокурори в Димитровград??? Прокурори сигурно има в София, Пловдив и Варна!
 • 6
  Добре бе,Коя банда управлява от 11 години в България ?

  Защо тази банда ГЕРБ прокара в закона за Хазарта поправки в полза на Божков и Пеевски ?

  Остави Божков и Пеевски да откраднат по 470 Милиона .

  И се сетиха чак сега когато управлението им е пробито от всякъде и се разпада ?
  • Xa
   xaxa
   13 0
   15:40, 7 фев 2020
   Задаваш отговори. Искам да ти отговоря с някои въпроси. Къде е сега Божков? Къде танцуваха със саби Сакскобурготски и Борисов? Къде са сега парите? Така че по-вероятно изглежда не да са ги оставили, а да са им възложили...
 • 7
  Аг
  Агент 007
  24 -1
  15:30, 7 фев 2020
  Забрана и на хазарта в България.Все повече държави го забраняват или има само в пет звездни хотели. Пазят населението си от вредни пороци, и финансови загуби на семействата. А тук народа си мълчи и те си печелят милиони.Вечер само младежи по залите.Харчат си парите и затъват в дългове.Държавата да се замисли за народа, не за печалбите.В Англия и Испания спират и залозите с кредитни карти.В Монако на местните е забранено да играят хазарт, само чужденците могат. Навсякъде мислят за населението си.Тук вечер само хазарт, дрога, проституция лихвари и все ,,полезни неща,, Игралните зали никнат като гъби в Димитровград и други малки населени места.Вечер само престъпления стават.
 • 8
  На
  Наблюдател
  21 -1
  16:10, 7 фев 2020
  Преди години в Пловдив на мястото на кино "Балкан" направиха бинго зала. Веднъж само влязох, нищо не спечелих и повече не знам къде им са вратите на подобни хазартни зали. На кого са нужни толкова игрални зали в Димитровград! Въпросът е риторичен, разбира се! Според мен, чрез тях се перат мръсни пари. Мисля, че ако ги няма, ще липсват на малцина. Аз съм за пълна забрана на хазарта в населените места. Ако искат да си направят някъде български Лас Вегас, но извън градовете, имаме достатъчно пустеещи места!
 • 9
  Оф
  Оффф
  12 -5
  17:10, 7 фев 2020
  Кой ходи по тези зали? Нормален човек ще влезе ли там? Какви младежи?
 • 10
  До
  До ОФФФ
  17 0
  17:30, 7 фев 2020
  Само млади хора вечер обикалят из залите, младежите най-лесно се зарибяват с хазарт и наркотици.Вечер само залите за хазарт работят денонощно и младите хора се зарибяват.

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини