Първи случай на починал от коронавирус извън Китай, мъж не пребори заразата във Филипините

Първи смъртен случай извън Китай на заразен от новия коронавирус е регистриран във Филипините, съобщи БTA. 

Починалият е китаец, роден в град Ухан, където се появи първо заразата. Пациентът е бил на 44 години. Той е починал вчера, след като от 25 януари е бил изолиран в болница във Филипините, посочва ДПА.

Мъжът е бил партньор на 38-годишната китайка, която беше първият случай на зараза с новия коронавирус във Филипините. Той се е разболял от тежка пневмония. В последните дни от живота си обаче стабилен и показвал признаци на подобрение, което се оказало измамно. Двойката е пристигнала от Ухан във Филипините на 21 януари. 

Броят на починалите в Китай от усложнения след зараза с новия коронавирус достигна 304 души. В страната са потвърдени 2590 нови случая на зараза, така броят на заразените достигна 14 380 души. 

В континентален Китай са потвърдени 11 791 случая. В допълнение в Хонконг има 12, в Макао 5. В Тайланд случаите на зараза са 19, в Япония - 20, в Сингапур - 18, в Южна Корея - 12, в Тайван - 10, в Малайзия - 8, в Австралия - 7, в Германия - 8, в САЩ -8, във Франция - 6, в Канада - 4, в ОАЕ - 5, в Русия - 2, в Италия - 2, във Великобритания - 2, а с по 1 случай са Камбоджа, Финландия, Индия, Филипини, Непал, Шри Ланка, Швеция и Испания, показва справка на АП. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини