Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Васил Божков искал да бъде монополист, защото е корумпирал всичко по пътя си. Това заяви в студиото на bTV един от съдружниците на бизнесмена Божков Цветомир Найденов.

Той нееднократно заяви, че повече информация за бизнеса им няма да изнася и няма да коментира разследването, тъй като всичко е предадено като информация на прокуратурата и тече разследване.

Найденов потвърди, че е бил заплашван от Васил Божков. За това също е подал сигнал в прокуратурата. Дълги години той бил обикновен човек, ходел по улиците дори и нощем без охрана. Сега вече не е така. Подробности повече не мога да изясня, защото текат следствия и съм разпитан", подчерта бизнесменът.

"Когато съм го разбрал, тогава съм отишъл, сигнализирал съм", каза той и допълни, че не е партньор с Божков в целия си бизнес. Едва през октомври се е добрал до доказателства за укриването на данъци и такси от страна на Васил Божков.

По думите му почти всички председатели на Държавната комисия на хазарта са били в кабинета на Божков. "Евала на държавата и на прокуратурата, защото това лице е много опасно и никой не смее да му застане на пътя", похвали бизнесменът работата на службите. На въпрос дали обаче е имало политически чадър над Васил Божков, Найденов заяви "не знам".

Освен това нямал друг избор освен да уведоми прокуратурата, след като Васил Божков го е заплашил с убийство. Промени ми се животът, но трябваше някой да ги извади тези неща, защото от такива криминални престъпници България няма нужда", посочи бизнесменът

Найденов уточни, че е бил бизнес партньор с Божков само в "Еврофутбол", където с брат му имат 16%.

Цветомир Найденов заяви, че данъците на Васил Божков са му най-малкият проблем, тъй като той е сериен изнасилвач "по заведения, барове, тоалетни". Найденов заяви, че Божков е изнасилил стотици жени. Също така обвърза Васил Божков и с покушението на Манол Велев и Йордан Димов в Благоевград.

Манол Велев е бизнесмен, съпруг на дългогодишния активист на БСП Весела Лечева, която и в момента е депутат от левицата. Велев е бил и председател на Държавната агенция за младежка и спорта. На 11 юли 2007 г. пред входа на жилищна кооперация на ул. "Мизия" 3 в София, където е разположен офисът на Велев, е прострелян в главата. И до днес е в кома.

На 4 април 2012 година 40-годишният бизнесмен от Благоевград Йордан Динев бе убит в центъра на София. Той беше генерален мениджър за България на австрийската компания SKS365 Group, която е собственик на букмейкърски пунктове Planetwin 365 у нас. През юни месец 2012 г. стана ясно, че са хванали Кико и Дългия за убийството на Йордан Динов. 

Припомняме, че на бизнесмена Васил Божков са повдигнати 7 обвинения и за него е издадена Европейска заповед за арест.

Бизнесменът заяви, че не знае да го издирват и че никой не му се е обаждал. 

От "Нове Холдинг" излязоха с позиция, че никой не е получил документи за обвиненията срещу Васил Божков.

Миналата седмица, след първата акция в Комисията по хазарта, от Държавната финансова инспекция обявиха, че ако хазартните игри са плащали така, както е плащал Българския спортен тотализатор, от 2014 до 2019 е щяло да влязат още 210 милиона лева. На следващия ден бе съобщено за открити допълнителни документи, които показват, че тази сума е значително по-голяма и се заговори за 600 милиона.

По-рано среща с премиера поискаха от самите фен клубове на "Левски", заради опасността финансирането на футболния клуб да спре при едно одържавяване на хазартния сектор, каквото предложение в Народното събрание внесе депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Няколко позиции вече изразиха компании от сектора, подкрепени и от Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини