Появи се нов троянец унищожител на файлове

Компанията Doctor Web съобщи за появата на опасен троянец в Интернет, унищожаващ всички файлове и папки в заразения компютър. Първите случаи на заразяване с Trojan.KillFiles.904 са засечени през този месец.

След като проникне в компютъра, Trojan.KillFiles.904 сканира всички локални и системни дискове и забърсва всичко от тях. Ако пък някой файл се използва и той не може да бъде изтрит, вирусът просто го прави невидим. Особената опасност е в това, че действията на Trojan.KillFiles.904 касаят всички файлове и папки, намиращи се на твърдия диск на жертвата, с изключение на системните. По този начин потребителят ще загуби цялата си информация, но операционната система ще продължи своята работа.
За разлика от съвременните вируси, които в общи линии са предназначени за кражба на информация, Trojan.KillFiles.904 не иска пари и не краде – той просто трие всичко наред.
Според Doctor Web, троянецът продължава традициите на вируса Win32.HLLW.Kati, известен още като Penetrator, който поврежда файловете с формати Microsoft Word и Excel, както и снимки и мултимедийни файлове.
Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини