Кърджали и Момчилград в топ 20 на градовете със скок на сделките на имотния пазар

Преди броени дни ви представихте състоянието на имотния пазар в големите градове у нас.
След това публикувахме данните на една от големите имотни агенции, която сподели интересни тенденции, оформящи се при покупко-продажбата и инвестициите в имоти.

Днес ще се спрем на по-малките градове, за да видим къде се регистрира засилен интерес и къде покупките на имоти намаляват спрямо 2018 г.

Справката, изготвена на база данни от Имотния регистър на Агенцията по вписванията, показва, че засилен интерес има към два от близките до София градове, а именно Ихтиман и Своге, където покупко-продажбите през 2019 г. се увеличават спрямо година по-рано с 14 и 13%.

13% ръст има и в Нова Загора, а в Балчик и Белоградчик се регистрира повишение от 12.81 и 11.59%.

С над 10% растат и сделките в Габрово и Радомир, докато нарастването в Тервел е от 9 на сто.

В топ 20 на градовете с най-голям скок на сделките с недвижимости са още Панагюрище, Самоков, Провадия, Сандански, Берковица, Чирпан, Ботевград, Кърджали, Момчилград, Велики Търново, Горна Оряховица и Оряхово.

В осем града пък е налице спад от над 10%. Най-силен е той в Тутракан (-19.85%), следван от Левски и Луковит, където покупко-продажбите падат с 18 и 17%, както и Пещера и Шумен с понижения от около 11 на сто.

Спад от малко над 10% има също и в Омуртаг, Нови Пазар и Царево.

В топ 20 на градовете с най-голям спад на сделките спрямо 2018 г. са още Враца, Карлово, Разград, Харманли, Силистра, Карнобат, Девня, Казанлък, Добрич, Павликени, Генерал Тошево и Тетевен. 

https://profit.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини