Заловиха "баварец" от Турция, издирван от Интерпол, на мушка са неправоспособни водачи

Автомобил, обявен за международно издирване от Интерпол, е установен вчера в Кърджали. 20-годишен представил за пререгистрация „БМВ“ в сектор „Пътна полиция“. При направена справка се оказало, че колата е обявена за международно издирване с инициатор Турция. Моторното превозно средство е иззето и е на съхранение в ОДМВР-Кърджали. Работата по случая продължава сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Глоба в размер на 200 лв. е присъдена с решение на Районния съд в Кърджали на 39-годишен мъж. Санкцията е по Указа за борба с дребното хулиганство за непристойна проява към полицейски служители, които реагирали на сигнал за семеен скандал. При пристигането на двама полицаи от РУ-Кърджали мъжът, замесен в конфликта, употребил закани и ругатни пред жилищен блок в областния град. Бил е задържан за срок до 24 часа, а материалите внесени в съда за налагане на административно наказание.

Неправоспособен водач бил установен да управлява автомобил. 29-годишен се придвижвал с „БМВ“ между селата Бащино и Кокиче и при проверка шофьорът не представил свидетелство за правоуправление на полицейските служители. При направена справка се изяснило, че той вече е наказван по административен ред за това нарушение и в срока на изтърпяване на наказанието го извършва повторно. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Нерегистриран автомобил бил засечен в хода на полицейска операция на територията на РУ-Кърджали. На КПП „Чилик“ бил спрян за проверка лек автомобил „Хонда“ и при направена справка станало ясно, че колата е с изтекъл срок на валидност на регистрационните табели. Проверката е по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини