Шопинг –туризмът в Турция превзема Фейсбук, пазарджии се организират в групи в търсенето на евтините стоки

Шопинг-туризмът в Турция превзема Фейсбук, като пазарджиите се организират в групи в търсенето на евтините стоки. За сега първенството държи групата „На пазар в Одрин”, която има 112 963 члена. Тя е дублирана от група със същото название с 27123 члена.Бързо набира скорост обаче и групата „На пазар в Чорлу”, в която са се включили 16 198 члена.

На ден в първата група се качват поне по 30 поста. Можете да получите пълна информация и оферти от търговци.

  Битката за клиенти във Фейсбук става на фона на кампанията на Чорлу, Люлебургаз и Кешан да привлекат пазарджии от България. В нашата страна върви информация, че пазарът в Одрин е много скъп, заради наплива от туристи и си струва да се пазарува в по-малките градове.

  Скъпа в Одрин е само чаршията и то в петък, когато е пазарен ден. Тогава идват за шопинг-туризъм дори от Истанбул. Цените се качват поне два пъти. В МОЛ-а обаче разлика в цените със сродните маркови магазини в Чорлу, Люлебургас и Кешан няма. Това коментира за Кърджали бг вести Шенай Бекир от Кърджали. Тя подчерта, че в момента желана дестинация за търговия е Кешан, за който има пряк път през Гърция. Все още напливът на туристи за този град е малък.

  В Одрин е препоръчано да се пазарува в четвъртък. Тогава и наплива от туристи е по-малък , а и пазарът е два пъти по евтин, подчерта Шенай Бекир.

  В момента собственици на автобуси и микробуси предлагат изгоден транспорт до Одрин. Цената на пътуването е 15,00 лв.в двете посоки. Най-натоварени са дните петък, събота и неделя.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Рали
    3 -6
    09:27, 28 яну 2020
    А като ходят на пазар в Турция хапват ли си дюнер с мазнина за сапун и пилешко,киснато в белина.
Последни новини