Небивал интерес към обсъждането на местния проектобюджет, залата - пълна, въпросите - десетки

Изображение 1 от 2

     

    Пред почти препълнена зала премина днес публичното обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2020 г. Срещата започна в традиционния ред – откриване и даване думата на ресорния зам.-кмет по финансите. Теньо Манолов запозна присъстващите със заложените параметри в тазгодишната план-сметка, след което думата бе дадена на присъстващите. И тук настъпи всеобщото учудване – за първи път от години желаещите да се качат на трибуната и да поставят своите въпроси и предложения се оказаха близо 20. Един след друг се изказваха граждани, общински съветници, кметове на села, след тях още граждани. Въпросите се сипеха, което накара вицекмета Манолов да си записва прилежно, както се оказа после, казаното от асеновградчани.

    Костадин Костадинов повдигна отново въпроса за общинска полиция. "Наясно сме, че тази година едва ли ще стане, но ще поемете ли ангажимент това да се случи през този мандат?", попита той.

    Васил Канев поде темата, която след това бе повдигната и от други, а именно – плановете на общинското ръководство за нов стадион и спортна зала. Основното питане бе за заложените за проектиране 130 хил. лв., за това защо е нужно да се разрушава съществуващия стадион, откъде ще се намерят средствата за нови спортни съоръжения при финансовото състояние на общината и т.н.

    Кметът на Мулдава Алиосман Топал обърна внимание на факта, че училището и площадките в селото са в окаяно състояние. "Децата няма къде да играят. Моля ви да помислите за изграждането на спортно игрище", посочи той.

    Кметът на Боянци Димитър Димитров изрази недоволство, че селото има включен само един обект (за ул. "Речна"), при това на 1/3 от исканата сума. "Дайте поне половината от нужните 96 хил. лв.", призова той местната управа. 

    Георги Коройчев засегна проблема за транспортната схема на Асеновград и по-конкретно за прекомерната натовареност на на няколко улици.

    Атанас Кендев наблегна на лошото състояние на вазите на централния мост, които са дело на големия наш художник и скулптор Коста Ламбрев.

    Жители на Долни Воден поискаха чакълиране на улица, тъй като в момента в новоизграден квартал там хората газят в кал, за да влязат в домовете си.

    Повдигнати бяха и въпроси за Карааланово училище, колективния трудов договор на медицинските сестри в детските ясли, проблема с водата на ул. "Матей Преображенски", двора на Детска градина "Дружба" и редица други.

    На част от тях двамата заместник-кметове – Теньо Манолов и Стоян Димитров, дадоха отговори още в края на обсъждането. За други обаче не стигна времето, а имаше и още граждани, които чакаха ред за трибуната. Така или иначе всеки от тях ще трябва да подаде писмено предложенията си, за да бъде спазен реда.

    Обсъждането приключи близо 2 часа след началото си.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини