Грипна епидемия обявиха няколко общини

Грипна епидемия за Дупница и Сапарева баня е обявена със заповед на директора на РЗИ в Кюстендил д-р Златко Величков, съобщиха от инспекцията. Грипната епидемия е в сила от вторник, 21 януари до 27 януари. Всички учебни заведения на територията на двете общини преустановяват учебни занятия, които ще бъдат възстановени на 28 януари, съобщиха от общинските администрации.

От вториник и учениците в община Карнобат са в грипна ваканция. Кметът Георги Димитров е издал заповед, че от вторник до четвъртък (включително) ще са неучебни дни. В заповедта се посочва, че се въвежда строг ежедневен филтър в детските заведения, като болните деца няма да се приемат. Нарежда се да се ограничат масовите мероприятия - концерти, събрания, спортни прояви и др.

Тридневна грипна ваканция за учениците е обявена от вторник и в Сунгурларе със заповед на кмета д-р Георги Кенов и такава на директора на СУ "Христо Ботев" в града. Това се налага предвид завишения брой на отсъстващи ученици. 

В Пловдив РЗИ обяви предепидемични мерки, за да се ограничи контактът между болни и здрави хора. Преустановени са свижданията в болниците и плановите консултации и операции. Броят на болните обаче към настоящия момент не е толкова голям, че да се обяви грипна ваканция за учениците. 

Коментари в сайта

Последни новини