Започна изграждането в Кърджали на учебен полигон по безопасност на движението за ученици

Изображение 1 от 2

     Започна изграждането в Кърджали на учебен полигон по безопасност на движението за ученици. Началото бе поставено на 7 януари т.г. Инициативата е на Ротари клуб Кърджали и е подкрепена от кмета на общината инж.Хасан Азис. Проектът бе иницииран по време на мандата на пастпрезидента Валентин Гогев и получи единодушното одобрение на ротарианците от Кърджали. По този повод бе организиран благотворителен бал,на който бе събрана сумата от 12 000 лв. Градоначалникът се ангажира да подкрепи финансово начинанието. Той даде разрешение полигона да се изгради в задния  двор на ОУ”Климент Охридски”. Мястото не се използва от години.

      За Кърджали бг вести Валентин Гогев сподели, че приятелите му от клуба смятат изграждането на полигона, за изключително важен за обучението на учениците по безопасност на движението. На същото мнение и кметът Хасан Азис. Определената от него площ е 600 кв.м.

      При всички случаи полигонът ще бъде готов за Деня за безопасност на движението, който е на 29 юни. Искаме това да стане по време на учебната година, за да зарадваме учениците, каза още Валентин Гогев. Той сподели още, че нуждата от такова съоръжение е належаща, след като при реновирането на СУ”Отец Паисий” на мястото на площадката за обучение по безопасност на движението бяха изградени спортни съоръжение за децата.

      Инициативата се ползва с подкрепата и на Регионалното управление по образование.На 22 януари е планирана работна среща на строителната площадка с ръководството на РУО и педагози ,на която ще се обсъдят нови идеи и  препоръки.

       Ще припомним, че това е втора инициатива на Валентин Гогев  по време на неговия мандат като президент на Ротари клуб Кърджали. Членовете на клуба подкрепиха финансово издаването на сборника „Кърджали на историческата карта”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини