Покритият басейн в Кърджали отива на концесия

Покритият плувен басейн в Кърджали спря функционирането си, което от своя страна доведе до протестна подписка на родителите, че басейнът не работи. По думите на областния управител Никола Чанев видимо състоянието на басейна е изправно, защото там не се извършват ремонти дейности. Каква обаче е истината за профилактиката, разказва кметът инж. Хасан Азис:

Профилактиката, която трябваше да се направи е свързана със системата за отопление и  с необходимостта от ремонт на пароуловителната система. Тези, които са ползвали басейна, са усетили голямото количество пара.При всички случаи ще има диференциране на хората, които са ангажирани с басейна, а през февруари и март, когато пуснем обекта, ще има ограничаване на часовете, в които той ще се ползва. Това се отнася както за хората, които го посещават, така и за спортните клубове.

Предвид ситуацията вариантът пред местната власт е съоръжението да бъде предоставено на концесия, но при някои условия:

Независимо как и кога ще бъдат предоставени двата басейна, община Кърджали ще има клаузи, според които спортните клубове и пенсионерите да ползват съоръжението при досегашните условия.

На всички, които са закупили абонаменти карти, съответните ще им бъдат удължени спрямо времето в което закрития басейн не работи.  Същевременно служителите на басейна са в отпуск заяви Азис. Само управителя е на работа. Сградата няма как да бъде затворена, понеже в нея има не само басейн а и други други  зали и съоръжения, които се ползват. Единствено е спряна експлоатацията на плувния  басейн, но достъпът до сградата е осигурен, дебело подчерта кметът Хасан Азис.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини