Официално: Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа през май в Истанбул

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа в битка за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

Това ще се случи през май в турския град Истанбул. Двубоят ще бъде на клубния стадион на местния гранд Бешикташ – "Водафон Арена", като допълнително ще бъде обявена и официалната дата за сблъсъка.

Припомняме, че още в началото на месеца стана ясно, че щабовете на Пулев и Джошуа преговарят за мач, а крайният срок да се споразумеят е 31 януари.

Пулев вече имаше насрочен мач с Джошуа веднъж, като двамата трябваше да се бият през октомври 2017 г. Няколко седмици преди срещата българинът получи контузия на гръден мускул и се отказа.

Джошуа държи три от поясите в тежка категория - IBF, WBO и този на Световната боксова асоциация (WBA). Британецът си ги върна след успех над Анди Руис на 7 декември в мач-реванш в Саудитска Арабия. През юни 2019 г. Джошуа претърпя единствената си загуба на професионалния ринг, когато беше нокаутиран от Руис в Ню Йорк.

Последният мач на Кубрат пък бе срещу американеца Райдъл Букър на 10 ноември миналата година. Тогава българинът победи по точки в 10 рунда на галавечер във Фресно, Калифорния (САЩ).

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини