Музей на илюзиите отвори врати в София

Един нестандартен музей отвори врати в София. В него посетителите загубват представа за реалността и се потапят в света на илюзиите.

За разлика от конвенционалните музеи, където експонатите не се пипат и се пази тишина, това увлекателно и изпълнено с преживявания място напълно разрушава концепцията за музей – посетителите могат да докоснат и разгледат абсолютно всички предмети, както и да се снимат навсякъде в пространството.

Музеят на илюзиите в София е част от европейска група музеи, която е основана в Литва. Състои се от илюзии, които са свързани с оптически измами и възприемане на перспективите, съобщава БНР.

Музеят е разделен на няколко зали: историческа зала с различни картини, зала с оптически илюзии, стая с фосфорен тапет, в която хората могат да рисуват със светлина или да оставят отпечатъка на сянката си върху стената. Още една, разчупваща въображението илюзия, е обърната стая. Тя, както и останалите 50 експоната, привличат и малки, и големи.

Сътрудници на музея разказват на посетителите за отделните предмети и илюзии, а също така им помагат да видят правилната перспектива и да застанат на точното място на снимане.

Музеят не е стандартен, той не е нещо, което цели да разбуни духовете и да накара хората да изпаднат в екстаз. Става въпрос за физични, научни експерименти, които са представени по интересен начин.

Източник: frognews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини