Дъщерята на убития ген. Солеймани заплаши САЩ и Израел с "мрачни дни".

Дъщерята на убития командир на елитните части "Ал Кудс" на Иранската революционна гвардия ген. Касем Солеймани каза пред огромна тълпа по време на погребалната му церемония в Техеран, че САЩ и техният съюзник Израел са изправени пред "мрачни дни" заради смъртта му, съобщава "Ройтерс".

"Лудият Тръмп, не мисли, че всичко е приключило с мъченическата смърт на баща ми", настоя Зейнаб Солеймани в реч, излъчвана по държавната телевизия.

Иран дава 80 милиона долара за главата на Тръмп и заплашва да нападне Белия дом в отговор на предупреждението на държавния глава на САЩ, че всеки удар по американските интереси в региона ще доведе до масирана ответна атака, пише "Дейли мейл".

Организатор на погребението на генерал Касем Солеймани призова всички иранци да дарят по 1 долар, за да съберат 80-те милиона долара за главата на Доналд Тръмп. Организаторът направи призива по време на погребалната церемония в Машхад.

Ние ще дадем тези 80 милиона от нас като подарък на всеки, който донесе главата на човека, наредил убийството на голямата фигура на нашата революция. Всеки, който донесе главата на този побъркан с жълта коса, ще получи 80 милиона долара от името на великата иранска нация. Скандирайте, ако сте съгласни, призова организаторът.

Иранският генерал беше убит миналата седмица при удар с безпилотен самолет на САЩ на летището в иракската столица Багдад. Ислямската република се закани да отмъсти, а американците засилиха военното си присъствие в региона. Иран обяви вчера, че предприема допълнителни действия за оттегляне от ядреното споразумение.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Il
    illuminatt
    0 0
    14:08, 6 яну 2020
    По-добре да не предизвикват Израел, защото страната притежава няколко стотин ядрени бойни глави и от Иран няма да остане нищо.
Последни новини