Общинската субсидия за спортните клубове остава 300 000 лева

    „Субсидията, която община Хасково отпуска за клубовете няма да бъде намалявана и в новия бюджет отново ще бъдат заложени 300 хиляди лева за пряко подпомагане на спорта“. Това увери кметът Станислав Дечев на среща с представители на клубовете в зала "Хасково" днес, съобщиха от местната администрация.

    Треньори, президенти и собственици на клубове подчертаха, че е важно община Хасково да има дългосрочна стратегия за развитието на спорта и тя да се изпълнява. Те подчертаха, че финансовото подпомагане на клубовете към този момент е достатъчно, затова подкрепят намеренията на кмета Дечев от тук нататък да се инвестират средства за ремонт и обновяване на спортната база. След месец отново ще се проведе среща в този формат, за да продължи диалога и съвместната работа.

    „Ние сме от един отбор и е крайно неприемливо изкуственото противопоставяне на клубове и община, затова приемаме идеята да се правят редовни срещи и проблемите да се разрешават чрез диалог“, подчертаха представителите на клубовете.

    На срещата бе обсъдено стопанисването на спортните обекти в община Хасково и ползването им от спортните клубове. „Общинските спортни обекти са отдадени на клубовете на символични месечни наеми и това е само една от индиректните стъпки за подпомагането на спорта в Хасково. Другият вид подпомагане е директната субсидия, която всеки клуб получава, съгласно Наредбата за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. Много по-важно за мен е обаче да работим за обновяване на спортната инфраструктура и това е основен приоритет в работата ми. Поетапно ще ремонтираме базите, за да може да се тренира при нормални условия“, подчерта кметът Станислав Дечев.

    Haskovo.net
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      //
      //
      42 -23
      15:50, 3 яну 2020
      Улиците мръсни, в дупки и вечер полуосветени и неосветени.
      Навсякъде неправилно паркирали превозни средства.
      Незаконно строителство.
      Незаконни сметища.
      Зле регулирано пътно движение в града.
      Бездомни кучета навсякъде.
      Просяци по центъра.

      Те за президентите на спортните клубове се замислили.
      • Го
        Гост
        13 0
        23:38, 3 яну 2020
        За сметка на това който се докопа до общинските разходи става милионер.
      • Ро
        Родител
        14 -1
        02:06, 4 яну 2020
        Както винаги Алексиева е наредена първа за общинската сублидия! Е няма наяждане тази жена! Вместо да реве по медийте че залата е студена , да пусне климаиците в залата, ама не - предпочита да задържи таксите и субсидията в джоба си! Ей няма наяждане!
      • 00
        00
        6 -1
        12:41, 4 яну 2020
        Kak може да не се обръща внимание на спорта?Ти добре ли си!Дупките са си дупки,улиците са си улици.Това каква връзка има със спорта?!ЕЕЕ,малоумни български селянино гражданин.
      • Мо
        МОМЧИЛ-ЮНАК
        8 -3
        13:43, 4 яну 2020
        Незаконно управление на хасково...избрано с купени гласове...оставка некадърници
    • 2
      Ге
      Георгиева
      21 -23
      16:40, 3 яну 2020
      В Хасково трябва да се помага на спорта!Дано това стане с подкрепата на г-н Дечев!
      • Мо
        МОМЧИЛ-ЮНАК
        5 -3
        13:46, 4 яну 2020
        Този некадърник избран с купени гласове...както и цялато управление...на две магарета сламата не може да раздели...раздърпана кукла на конци!!!
    • 3
      12
      123
      30 -4
      17:17, 3 яну 2020
      Защо ще се дават пари на частни клубове? Те си събират достатъчно такси от трениращите.Масовия спорт да но не частни формирования. Парите трябва да отиват за подръжка и охрана на игрищата/ като до Авеню / и др ОБЩИНСКИ обекти в които всеки да ползва за спорт на символични цени.
      • Да
        да и
        20 -3
        17:33, 3 яну 2020
        Дават сер пари на частните клубове за да ти олекне джоба.. и да напълни техния !
    • 4
      Иг
      Иги
      19 -6
      17:50, 3 яну 2020
      Единствения спорт който има много фенове по целия свят е футбола без да обиждам другите спортове но това е самата истина, но общината в Хасково за пореден път затри футболния отбор издигнал се от селските групи и стигнал едно добро ниво в В група като им отказа финансиране няколко пъти миналата година, а същевременно се дават финанси на спортове който имат една шепа фенове на някъв спортен принцип. Явно колкото и власти да се сменят тая тема е табу. Имахме чудесен баскетболен женски отбор фактор в първенството го закрихме за една вечер, футболния отбор го ликвидиране за две години след възкръсвето му отново. А иначе когато има успехи са наредени на снимките до тях. Явно в тая община само далаверите са важни, спорта кучетата го яли.
      Жалко че има толкова заможни хора и фирми в Хасково който са обществено достояние но и за тях спорта явно е единствено пълненето на личните сметки от далавери с общината и мамене на държавата. Затова тоя град ще се обезлюдява с всяка изминала година тъй като никой не мисли за населението, и ще се заселва с шалфари все повече и повече.
      • Да
        да ама не
        13 0
        22:24, 3 яну 2020
        Много си запознат илиянчо или може би жена ти пише. Но причина за пропадането на футбола не е никой друг освен ти. Не може и такси от родителите да събираш и терен за тренировки без пари да ползваш и субсидия да взимаш и спонсори и само в твоя джоб да влиза. А за баскетбола никой не го затри освен едната алчност на госпожите и господина. Явно тяхната схема ти е паснала и сега искаш да я приложиш но нема да се случи. Другите спортове имат успехи и работят с децата. а ти децата ги виждаш като касички пълни с пари
    • 5
      Ма
      манго
      25 -3
      18:05, 3 яну 2020
      Ам къде е другото пи***че М.Траянов,щото едното Щерчу е там?
    • 6
      Га
      Гарев
      15 -1
      08:59, 4 яну 2020
      Щерьо Янев какво прави там? Той разбира от спорт колкото аз разбирам от космически кораби. Щерьо, я вземи да обръсниш тази брада че всеки път като те видя - - виждам все едно някой джихадист!
      • Ha
        Haha
        9 -1
        13:59, 4 яну 2020
        Ами той нали е протеже на дпс как няма да е с брата, скоро и с фес...
    • 7
      Бо
      Бош
      6 -2
      11:07, 4 яну 2020
      Дайте пари на единия футболен отбор поне!Футбола е най популярния спорт.Само той може да напълни стадиона.Не може някой си там,решил да взима пари за ориентиране,и хайде на!!!Да се върти с компаса в гората и общината да му дава пари!От къв зор.
    • 8
      Чу
      Чурката
      6 -1
      15:10, 4 яну 2020
      Дайте ми пари за направя отбор в това Хасково и влизаме в А група до една година. Аз съм" чурката", всички ме познават и знаят че аз не крада!
    • 9
      То
      Тодор
      0 0
      11:37, 5 яну 2020
      Областен град с отбор в селските групи какво става с футбола къде са субсидийте за него?
    Последни новини