Перничани бесни на БДЖ: Заради вас не можем да се изкъпем

Жители на Перник изпратиха гневно писмо до редакцията на OFFNews, в което обвиниха БДЖ, че прави бедата им с водния режим още по-тежка.

Според хората от миньорския град те били подложени на терор от страна на закъсалата жп компания и заради непрестанните закъснения не можели да се приберат навреме, за да заварят вода в чешмите си.

Новото разписание на БДЖ, което влезе в сила преди дни, е още по-неудобно от действащото до момента, а освен това е безсмислено, тъй като влаковете традиционно тръгвали с огромно закъснение, твърдят перничани.

В БДЖ наистина вече е събитие, ако жп композиция тръгне навреме и стигне по разписание до крайната си дестинация. Качеството на жп услугата продължава да е отчайващо.

Ето и цялото писмо на перничани до редакцията на OFFNews:

Уважаеми журналисти,

В сайта на БДЖ наскоро бе публикувана новина, която вие сте публикували дословно:
http://www.bdz.bg/bg/novini/ot-nedelia-vliza-v-sila-noviiat-grafik-za-dvijenie-na-vlakovete-29697.html

"От неделя (15-и декември) влиза в сила новият График за движение на влаковете...
С въвеждането на новия График за движение на влаковете ще бъде увеличен броя на пътническите композиции по някои направления, както и ще бъдат значително подобрени връзките на влаковете в някои от основните възелни гари, като времето за изчакване в гарите е значително намалено.

Движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на чести интервали и през 2020 г., основно по направленията София-Перник-София, София-Лакатник-София, Пловдив-Асеновград-Пловдив."

Написаното обаче НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА, която много лесно може да се докаже, например:

По направлението София-Перник-София в най-натоварения период имаше влакове на 20 минути - сутрин от Перник в 7:05, 7:20, 7:40, сега в 7:20 и 7:45.

На връщане съответно от София влакове имаше в 17:05,17:30,17:50,18:30,18:50 сега има в 16:50, 17:30,18:05,18:50, като най-ползваните влакове в 17:30 и 18:05 НИКОГА НЕ ТРЪГВАТ НАВРЕМЕ, ЗАКЪСНЯВАТ ДОРИ С ПОВЕЧЕ ОТ 30 МИНУТИ (т.е. чака се да дойде влака от Варна и Бургас).

Ние, пътуващите от и за Перник сме подложени на терор от ръководството на БДЖ, не можем да се приберем навреме, за да избегнем водния режим!

НАСТОЯВАМЕ ЗА ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА БДЖ и спазване на разписанието!

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини