Комисия от Община Асеновград ще проверява липсата на сметопочистване в Боянци

Ръководството на община Асеновград е уведомена за създалата се ситуация с натрупването на отпадъци в Боянци, съобщиха от пресслужбата на местната управа, позовавайки се на ресорния зам.-кмет Тамер Бейсимов. Оттам информираха още, че за месец ноември е извършено сметопочистване, за което обаче не е бил подписан протокола от страна на кмета на селото Димитър Димитров.

За да се установи причината и проблемът да бъде разрешен своевременно, ще бъде сформирана експертна комисия, която да извърши проверка и да констатира евентуално възникнали нарушения. Сметопочистването в Боянци няма да бъде осъществявано до изясняване на всички обстоятелства, подчертават от общинската управа.

Според договора съдовете за смет в селото се почистват веднъж месечно. Единственото, което става ясно към момента, е, че кметът Димитров не е искал да подпише протоколите за получени съдове, твърдейки, че фирмата не е доставила уговорения в договора брой контейнери. От своя страна изпълнителят отказва да извършва сметопочистването, точно поради тази причина. От Община Асеновград се ангажират да уведомят гражданите за резултатите от проверката, както и да бъдат предприети незабавни мерки по разрешаване на проблема.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини