В Димитровград първия сняг за сезона заваля първо във фейсбук, ще има ли сняг за Коледа?

    На 3 декември заваля първия сняг в Димитровград за тази зима, след часове на дъжд.

    По традиция от последните години, повечето от хората разбраха не от балконите и прозорците си, а от фейсбук, където започнаха да се качват снимки с падащи снежинки. Поребители на социалната мрежа започнаха да бълват призиви към публикуващите да упоменават от къде качват снимките, за да не се разхождат всеки път до прозореца или терасата.

    Сутринта димитровградчани осъмнаха със скромна снежна мантия, задържала се главно по коли и тревни площи.

    Според сноптиците през целия ден ще бъде облачно и студено, максималната температура в областта няма да превиши 5 градуса. През нощта ще се изясни и утре се очаква да изгрее слънце, но ще остане студено с температури от -6 до +7 градуса, рано сутринта са възможни заледени участъци по пътната настилка.

    В хасковско тази нощ са мобилизирани 32 машини на Областно пътно управрение-Хасково, които са работили по пътищата в областта. Няма затворени пътища на територията на област Хасково. Повечето от тях са изчистени до асфалт.

    Снежната покривка в региона е от 2 до 15 см. Най-малко сняг е валял в района на Свиленград. Най-много - в района на село Николово по пътя за Кърджали.

    Дългосрочната прогноза на синоптиците дава шансове за снеговалеж в средата на месеца - 15 и 16-ти декември и 2 дни преди бъдни вечер - на 22-ри декември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини