Американка от Юта на съд - разхождала се гола до кръста в дома си

Майката на доведените й деца я докладвала в полицията

Американка от консервативния щат Юта рискува да бъде пратена в затвора и включена в регистър на сексуални престъпници, защото се разхождала гола до кръста у дома си, където се намирали и децата на съпруга й, предаде Франс прес.

27-годишната Тили Бюканън работела заедно със съпруга си в гаража им в предградието на Солт Лейк сити - слагали гипскартон. Двамата се съблекли до кръста, за да не изцапат дрехите си и заради сърбежа от материалите, според писмо до прокурора на Юта, изпратено от нейния адвокат Дейвид Лейн.

Тогава в гаража влезли децата на съпруга й от предишен брак, на възраст 9, 10 и 13 години. Младата жена им обяснила, че се смята за феминистка и че ако баща им може да се разхожда гол до кръста, няма причина и тя да не може.

Според в. "Солт Лейк Трибюн" полицията разбрала за случилото се, когато социалните служби се заинтересували от децата по въпрос, несвързан с Тили Бюканън. Тогава обаче майка им съобщила за случилото се, което определила като "притеснително". В резултат на 27-годишната жена били предявени три обвинения за "неприлично поведение пред деца", провинение, което се наказва с до една година затвор и включване в щатския списък на извършители на сексуални престъпления за срок от 10 години.

Адвокатът й иска делото да бъде преустановено и заявява, че щатският закон е противоконституционен.

"Тъй като Тили Бюканън е жена, голият й торс се смята за нещо порнографско и неприлично, докато голият торс на съпруга й се смята за символ на сила и гордост", подчертава Лейн в писмото си.

Следователно "тя е преследвана заради пола си", заключва той. В добавка това става в рамките на собствения й дом, не на публично място.

Източник: ClubZ.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини