24 рисунки на български майстори в галерия „Форум„

    24 рисунки с туш, въглен, креда и молив на Евгений Босяцки, Борис Коцев, и Константин Гърнев могат да бъдат видени в галерия „Форум“ през следващите седмици. Работите им са собственост на столичната галерия "Виктория". Изложбата е със изключителна художествена стойност.

    Едно от най-любопитните произведения в изложбата е дамски портрет, рисуван със сангин от Константин Гърнев.

    Борис Коцев представя рисунките „Крали Марко“, „Кукери“, любопитно е и подреденото в галерия „Форум“ копие на ктиторския лик на цар Асен втори от Зографския манастир, направено с молив.

    В гостуващата в Хасково изложба могат да се видят още портрети с въглен на съпругата на Коцев, който е представен в изложбата и с автопортрет.

    По думите на собственика на галерия „Виктория“ Павел Тодоров творбите са позитивни и могат да бъдат обединени под мотото „Любов и жизнерадост“.

    А гостите на отриването бяха изненадани от домакините с бисквитки с отпечатани върху тях картините от изложбата.

    Една от ценните творби остава в Хасково. Тя вече е собственост на адвокат Георги Зарчев.

    Галерия „Виктория“ гостува в галери „Форум“ по проект Мобилност, финансиран от община Хасково. Гости на откриването бяха областният управител д-р Стефка Здравкова и заместник-кметът на Хасково Динко Тенев. 

    Това е трета изложба по проекта, след показаните  38 платна на художници от Балканските държави и колекцията гравюри върху мед, създавани в ателиетата на Лувър, собственост на Градската художествена галерия в Пловдив.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини