Обилни валежи заляха Кърджали и областта, очакват се още, жълт код

Обилни валежи заляха Кърджали и областта, днес се очакват още. През изминалото денонощие от 20 часа на 20 ноември до 20 часа на 21 ноември в Кърджали паднаха 29 л на кв. м. В областта най-много валя в Ардино, където са отчетени 42 л на кв. м. В Джебел паднаха 32 л на кв. м. , а в Момчилград-30 л на кв м.

Синоптиците предвиждат жълт код за днес в Кърджали за опасни валежи. Ще бъде дъждовно като количеството дъжд ще бъде 33, 3 мм. Ще духа слаб вятър със скорост от 3, 5 м/с. Не се очакват гръмотевични бури. Температурите ще варират от 7 до 12 градуса.

През това денонощие времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. През нощта значителни ще са в Югозападна България, а през деня в Централна. Почти без валежи ще остане в източните райони. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен вятър от изток-североизток ще продължи да застудява. Дневните температури ще са почти без дневен ход. Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 7° и 12°.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, по-значителни в Рило-Родопската област и на места в централните райони на Стара планина. Над около 1700 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Ще продължи да се застудява. Максималните температури ще са между 10° и 12°. Температурата на морската вода ще е 17°. Вълнението на морето ще е между 3 и 4 бала.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини