От Кеймбридж са категорични: „Вие, ботевци, сте най добрите!”

Английските езикови дипломи на Кеймбридж са признание за ЕГ „Христо Ботев” – град Кърджали

В ТМЦ „Димитър Димов” се състоя първата официална церемония-коктейл по връчването на Кеймбридж езикови сертификати на възпитаниците от Езиковата гимназия „Христо Ботев”- град Кърджали в присъствието на техните родители. Сред гостите бяха Върбинка Хаджидимитрова – Академичен директор на АВО езиков и изпитен център, гр.София и член на инспекционния комитет на Европейската асоциация за качествени езикови услуги, Слава Василева-мениджър ключови клиенти, Ангелина Костова-началник отдел в РУО Кърджали, Йоана Желева – Старши експерт чуждоезиково образование в Регионално управление по образованието, учители и ученици от Финландия, Италия и Германия, които са на посещение в града и Гимназията по Програма „Еразъм+”.

Госпожа Хаджидимитрова връчи на директора на Гимназията Маноил Димитров специален сертификат, който дава на ЕГ „Христо Ботев” статут на официален център за подготовката на ученици за различните нива на Кеймбридж изпитите, а това е най-високата оценка за професионализма на преподавателите по английски език.

В приветствието си господин Димитров припомни историята на създаването на отворен изпитен център по английски език в ЕГ „Христо Ботев” преди осем години, както и направи равносметката на постигнатото до момента. Над 200 ученици през годините успяват успешно да се справят с изпитите на Кембридж.

Учениците бяха поздравени от директора с думите: „Вие стъпка по стъпка сте изграждали своята личност, осъзнавайки че винаги сте подкрепяни и вдъхновявани от своите учители. Ако сега имате вярата, че сте успели – дължите го на тях.” Беше отбелязана заслугата на учителите, които тази година са ги подготвили-Таня Маровска и Антония Борисова.

От името на учениците своите емоции сподели Аксел Юсуф от ХІІ клас, а всички присъстващи се насладиха на виртуозното изпълнение на Берна Ахад на цигулка и на Еврим Юзеир на китара.

В края на тържеството всички присъстващи бяха единодушни, че такова събитие е най-яркото доказателство за отлично свършената работа на успешния екип на Езиковата гимназия „Христо Ботев”. Дипломите за владеене на английски език отварят врати, градят мостове, прекрачват граници и правят нашите младежи и девойки успешни хора както в страната, така и в чужбина.



Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    малииииии
    1 0
    15:29, 21 ное 2019
    От Кеймбридж са категорични: „Вие, ботевци, сте най добрите!”
    да вземат и да ги научат как се пише
    най - добрите
Последни новини