Красотата като религия представиха „Кантабиле“ и д-р Драгомир Мирчев

    Красотата като религия представиха снощи трио „Кантабиле“ и д-р Драгомир Мирчев в емоционален концерт.

    Във фоайето на читалище „Заря“ дойдоха, за да ги поздравят много приятели и гости.

    Симбиозата между различните лица на твореца, която дамите от музикалното трио подплатиха със звуци, а д-р Мирчев показа в картините и фотосите си в мултимедиен вариант, превърна вечерта в приятна среща между близки хора.

    Проектът да бъде представен твореца в многоликите му превъплъщения- д-р Мирчев, е по идея на пианистката Красимира Генева. Мултимедията е работа на ръководителката на школа“Вале“ Людмила Стайкова. Концертът, който е от цикъла „Трито „Кантабиле“ представя...“ е посветен на предстоящия 70-годишен юбилей на медика, лекар, писател, журналист, художник, композитор и фотограф д-р Мирчев.

    През многоликия образ на автора публиката преведе, но този път в амплоато си на водеща, диригентката на хор „Орфей“- Елена Цветкова.

    На фона на силно вълнуващи мелодии, като тази от песента„Я кажи ми,облаче ле бяло“, на екрана се сменяха кадрите на живописните платна на д-р Мирчев, запечатали красивата природа на България-планините, морския бряг... хубостта на българката и връзката на българина с род и родина във фото портретите, заснети от него в различни краища на страната.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      А
      А
      1 -4
      17:12, 20 ное 2019
      Странна птица е д-р Мирчев! Умори жена си, та внимавайте , госпожи , които сте около него ! Опасен чар има
    • 2
      Ку
      Кучето от Мадагаскар
      1 -1
      23:01, 20 ное 2019
      Мразим ц.и.г.а.н.и
    Последни новини