Три дни България танцува в Димитровград

    В Димитровград за 14-та поредна година от днес започва Националният танцов конкурс за театрално-сценични танци "България танцува-2019".

    Близо 2000 танцьори ще се явят в солови изпъления, дуети, малки групи, формации и продукции. Участниците се състезават в направленията "Класически балет","Характерни танци" и "Съвременни танци", разделени в 49 категории в 4 възрастови групи.

    Министерството на културата и Министерството на образованието и науката са осигурили 9 държавни стипендии. Председател на журито е прима балерината на Софийската опера и балет доц. д-р Диляна Никифорова.

    Най-престижната награда – Купата на кмета на община Димитровград ще се връчи на колектив с най-висок рейтинг в общото класиране в трите танцови направления. Специална награда от Министерство на образованието и науката ще се присъди на колектив за стимулиране на творческо развитие в направление “Танцово изкуство”.

    Организатори на събитието са Община Димитровград, Общински център за танцово изкуство “Галаксико” и Министерство на културата.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини