Мария-Магдалена с плакет за заслуги от министъра на спорта

    Хасковската щангистка Мария-Магдалена Кирева получи плакет за заслуги към спорта от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Призът бе връчен на официална церемония в София.

    Състезателката на клуб "Бяла мечка", носещ вече името СКВТ "Хасково", спечели сребърен медал в движението изхвърляне на Европейското първенство в Букурещ, Румъния през миналия месец. В двубоя хасковлийката се нареди на четвърто място в категория до 71 кг в надпреварата за девойки до 20 години.

    Тя оцени високо получения плакет и изказа задоволство от факта, че министърът на спорта обръща внимание на спортните успехи.

    Сега хасковлийката се готви за Международен турнир по вдигане на тежести "Милен Добрев", който ще се проведе през следващия уикенд в Пловдив.

    В края на годината двама от възпитаниците на треньора Живко Архондев ще участват в Европейско първенство за кадети и кадетки в Израел. В състезанието ще участват Бюлент Кекьов (до 61 кг) и Габриела Кирева (до 64 кг), които са на лагер в спортна база край Асеновград. Те ще мерят сили в групата на състезателите до 17 години.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ян
      Янков
      7 -1
      08:22, 12 ное 2019
      Браво!!!
      Адмирации за Мария-Магдалена, и разбира се - за Живко Архондев!!!
      Пожелавам Ви, все така да ни радвате с постиженията си!
    • 2
      Кутолева...
      Няма такъв Живко Архонев-Архондев...
      Има Живко ЕРФАНДОВ...
    Последни новини