Задържаната с дрога Петя Даймянова поиска свобода, за да се грижи за децата си

Арестуваната с дрога хасковлийка Петя Даймянова обжалва пред Районния съд в областния град мярката си за неотклонение "задържане под стража". 38-годишната жена поиска да бъде пусната под домашен арест или да й бъде наложена по-лека мярка. Причина за това било, че вече два месеца стои в ареста, а трябвало да се грижи за малолетните си деца, които били оставени за отглеждане при баба им - майката на баща им Димитрий Стоянов, който е в ареста за палежа на колата на бившата си жена.

Даймянова е привлечена като обвиняема за държане на метаамфетамин и кетамин с общо тегло 560 грама. Наркотиците бяха открити на 28 септември 2019 година в имоти в Хасково и Димитровград, използвани от Даймянова. Част от дрогата беше открита в жилището й в областния град, където живеели и двете й малолетни деца.

Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, през 2018 г., което също е за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

В днешното заседание съдия Пламен Георгиев потвърди мярката й за неотклонение "задържане под стража". Магистратът прецени, че има опасност обвиняемата да се укрие и извърши друго престъпление. Изтъкна, че не е изтекъл максималният срок за задържане и освен това прие, че разследването не е било пасивно по време на престоя й ареста. Той заяви, че грижата за децата не е основание за освобождаването й. В случая отношение могат да вземат компетентните институции, прецени съдия Георгиев.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ма
    Маймунския Кенан от евъртън
    49 -3
    19:18, 11 ное 2019
    Точно така.
    Браво на съдията.
    Да си гние в килията.
    Каква грижа за децата си полага като те живеят в среда заобиколени от химия наркотици и упойващи вещества.
    Компетентните органи да се вземат в ръце и да намерят приемни родители за децата.
    Иначе може да се натровят тези деца в къщи.
    Тя прави рецидив във срок на изтърпяване на първото наказание.
    Направо за Сливен да пътува.
    Там с онази циганка Майзер да си прави компания
    • Se
      Sergey ludiq
      10 -8
      14:54, 12 ное 2019
      Абе заради нея нема вече пико в Хасково. Останахме без дрога купуваме за по скъпо от Пловдив. Пускайтея
    • Кл
      Клиент
      14 0
      15:20, 12 ное 2019
      Нарколабораторията на Оборище отново работи от 21.10.2019г., с друг готвач, ако отидете ще си купите.
  • 2
    Ид
    Ида
    28 -2
    01:22, 12 ное 2019
    Адмирации за съдия Георгиев! Най-накрая справедливост.
    Даймянова не полага грижи за малолетните си деца, а денонощно изготвя и продава неясни и опасни синтетични наркотични вещества.
  • 3
    Ан
    Ани
    8 -3
    10:22, 13 ное 2019
    Защо обръщате толкова голямо внимание на една наркоманка и диларка . Вече колко пъти я задържат и пускат - какъв е смисъла?
    • До
      До Ани
      10 -1
      11:17, 13 ное 2019
      Защото, ако имаш възможност да се консултираш с много адвокатски кантори можеш да готвиш пико при домашни условия в продължение на 4 години.
  • 4
    До
    До Петенцето
    18 0
    10:54, 13 ное 2019
    Ах, ах, Петя, колко мило, сега се сетила, че деца има, ами Петя къде ти бяха децата докато в дома си имаше дрога, къде ти бяха децата докато ходеше по чуждо, къде беше ти когато децата ти имаха нужда от теб, ти ги срина тези деца, ти ги изостави, ти не си майка, ти искаш да излезеш, за да си въртиш бизнеса и се възползваш от това че имаш деца използваш ги като предтекст, а всъщност децата са много по добре обгрижвани при баба си, която винаги е била много всеотдайна и като човек и като родите, ти посрами цялата рода Петя, брак по сметка, ти от правене на сметки и за пари се докара до тук на дъното си Петя, и браво на съдията много добре е преценил, че си опасна лисица, опасна до толкова, че можеш да избягаш да се укриеш, а не че желаеш да полагаш грижи за децата си, тези деца трябва да ти бъдат отнети, а ти трябва да лежиш миним десет годинки в пандиза и пак няма да се оправиш, но поне ще научиш много неща, малко дисциплина, маниери, ще се научиш да уважаваш, защото това са непознати за теб чувства, ти никога не си била нищо повече освен дребна рибка която понечи да хапне голяма лъжица, но уви и приседна!! Срам и позор за теб изложисе толкова много и изложи всички около себе си, само жалко за самите дечица, че точно ти си им майка, изобщо ако мога да те нарека майка, защото ти си онази жена която срина децата си сега всички ги сочат, тези дечица са смачкани, те четат коментарите, изпадат в дълбоко страдание, заради човек като теб, тези деца не заслужаваха това, дано изгниеш там!!!
  • 5
    Зм
    ЗМ
    17 0
    00:30, 14 ное 2019
    И другите хора имат деца. Нека заради тях получи ефективна мярка и да си лежи, колкото може повече. Тя е вредна и за обществото, и за собствените си деца!
  • 6
    Хи
    Хиената
    6 0
    12:23, 18 ное 2019
    Аз даже чух от един човек от Пловдив , че продавала и на децата си дрога.
    • Ал
      Александра
      7 0
      14:48, 18 ное 2019
      Използваше децата си да носят дрога на клиенти.
  • 7
    Оч
    Очевидец
    4 0
    07:54, 27 ное 2019
    Александра ти беше най-хубавия клиент,ахаахха,,,,помниш ли,,,,,
Последни новини