Кубрат Пулев защити статута си на претендент №1

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев защити позицията си на официален претендент за пояса на IBF, след като победи с единодушно съдийско решение американеца Райдъл Букър на голяма гала вечер във Фресно, Калифорния.

Българинът очаквано игра по-предпазливо, тъй като не искаше да предприема излишни рискове предвид големия залог на двубоя. Въпреки това 38-годишният софиянец доминираше в срещата, която продължи пълните 10 рунда, а Букър оцеля и не допусна нокаут.

Резултатът в съдийските карти - 99:91, 98:92, 98:92, категорично показа превъзходството на Кобрата.

Така Пулев записа победа №28 на професионалния рунд, като единствената му загуба остава тази от Владимир Кличко в двубой за титлата.

Двубоят започна с по-активна игра на Букър, който още в началото уцели с ляв прав главата на Кобрата. Българинът вдигна оборотите във втория рунд, когато за първи път притисна съперника край въжетата. В третия Кобрата пое контрола над случващото се на ринга и успя да затвори дясното око на американеца, който до края имаше проблеми с отворилата се аркада. Кобрата търпеливо контролираше мача до края и заслужено се поздрави с успеха.

"Контролирах целия мач. Бях по-добрия боксьор. Просто съм различна класа. Показах на всички какво е световното ниво. Респект за моя противник. Сега очаквам да се бия за световната титла на IBF срещу победителя от битката Антъни Джошуа - Анди Руис младши", бяха първите думи на Пулев след успеха.

Сега на българина предстои да изчака реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис младши в началото на декември, за да разбере дали ще се боксира с победителя. От IBF са категорични, че такъв мач трябва да има до края на май догодина, а в противен случай титлата ще бъде отнета и Пулев ще има нов съперник.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини