ГЕРБ спечелиха изборите нечестно и са моралният губещ, констатира социолог

ГЕРБ безспорно спечелиха местните избори по нечестен начин и са моралният губещ в играта. Видяхме една бездействаща власт - гласовете се купуваха открито по площадите и тротоарите. Това изтъкна социологът Кънчо Стойчев в сутрешния блок на bTV.

Той обясни, че дори хората да не са си сменили политическите възгледи, гласоподавателите от двете страни искат промяна в модела на управление.

Според Стойчев няма вреда в това да има моментни обединения с цел подобряване на условията в страната.

Той смята, че в момента няма ясно представителство на десните хора в България, а има достатъчно представители на либералите.

От своя страна политологът Даниел Смилов коментира, че резултатът от местните изборите е показал, че мнозинствата, с които ГЕРБ управлява в момента, не са най-стабилните или приеманите от хората.

По-думите му отливът от гласове в управляващата партия идва от това, че през 2015 г. ГЕРБ се коалира с Реформаторския блок за София, а на тези избори се обединява с ВМРО.

"Едни хора прецениха, че ситуацията е толкова нетърпима и решиха, че е нужно да се гласува за Мая Манолова, за да се стартира разпад на управлението. Други прецениха, че не са чак толкова лоши нещата. Това не означава, че гласоподавателите са сменили политическата си идеология", обясни той.

Освен това Смилов подчерта, че у нас не е определящо дали си първа партия. По думите му е важно с какви партньори се управлява.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Марина
    2 0
    21:10, 5 ное 2019
    Отдавна трябваше на тези "социолози на повикване" да им отрежат достъпа до телевизиите. За пари са готови да си сдъвчат дипломите и да обръщат палачинката,както им поръчат.
  • 2
    No
    nokom
    0 0
    20:25, 6 ное 2019
    КъСто и ДаСми, що не се разкарате от хорозонта?
    Социопат и политсервил събират последните трохи от изборната трапеза,мърморейки сплетни и
    тролейки събитията от позиция на даденият им предизборен аванс.
    Тая столетница и тия уж десни нещастници,ще гледат властта през накъдрен макарон, независимо колко са изгладнели и обосели!
    Но ще имат пари да нахранят дакелите?
Последни новини