Танцов ансамбъл "Звездица" с концерт в Ивайловград

Изображение 1 от 2

    На 15 ноември танцов ансамбъл „Звездица”, при народно читалище „Звездица-2003г.” Димитровград, ще гостува на Ивайловград. Заедно с танцов колектив „Карамфилчето”, ансамбълът ще изнесе фолклорен концерт на сцената на местното читалище „Пробуда 1914”.

    „Звездица” подготвя програма с изпълнители от 8 до 68-годишна възраст и танци от 4 етнографски области. С партньорите от танцов клуб „Карамфилчето”, Ивайловград, ансамбъл „Звездица” е работил по време фестивал „С танците на дедите ни” Димитровград 2019. „Карамфилчето” се представи на Празника на хорото на откриването на фестивала, а на 15 ноември домакините ще отбележи своята 7-годишнина.

    Танцов колектив „Карамфилчето” Ивайловград към НЧ „Пробуда 1914” Ивайловград е създаден през 2012 г. Формацията има две концертни и две подготвителни групи, наброяващи над 60 човека. В репертоара им влизат автентични и обработени хора от всички фолклорни области, автентични образци от района на Ивайловград, както и сценични танци.

    „Карамфилчето” успешно се представя на фестивали в страната - Хасково, Свиленград, Димитровград, с. Лозен - Любимец, с. Царевец - Свищов, Разлог, Приморско, Поморие, Пловдив. В чужбина  групата е танцувала в  Гърция, Хърватия и Италия.

    Танцов колектив „Карамфилчето”, с ръководител Светла Кюмюрева, е носител  на златни медали за автентичен танцов фолклор от с. Царевец, Свищов и от 9-ти Световен шампион по фолклор - Слънчев бряг, сребърни медали за автентичен и обработен фолклор от с. Лозен и гр. Любимец, 3-то място за автентично хоро от Свиленград.
     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини